History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeOntstaan van deze fiets- en mountainbikeclub in een notendop ‘ Wielertoeristenclub Niel ’, afgekort ‘ WTC Niel ’ en aangesloten bij de ‘ Vlaamse Wielrijdersbond’, werd in 2003 onder de doopvont gehouden onder impuls van Nielenaar François Kerremans . Hun vroeger clublokaal was het café ‘’ t Klokske ’ in de Emile Vanderveldelaan 46 te Niel. De uitbaters van deze, Ange Nysen en Theo Brouwer , baten sinds 2008 café ‘ Den Tighel’ uit en is sindsdien de nieuwe uitvalsbasis geworden van deze Nielse wieler-toeristenclub. Deze actieve amateurs wielerclub, die momenteel 35 leden telt, waaronder vijf actieve vrouwelijke wielerrenners, heeft als doel haar leden de gelegenheid te bieden hun hobby’s voor fiets- en mountainbike activi-teiten op een aangename en georganiseerde manier in groep uit te oefenen. Vanaf begin maand maart en dit tot en met eind oktober wordt er wekelijks op zondagvoormiddag een clubrit uitgereden onder het motto ‘ Samen uit... Samen thuis ’. Daarnaast neemt de club ook deel aan klassiekers, ritten en veldtoertochten georganiseerd door de verschillende wielerbonden, federaties en verenigingen. Vanaf maart tot en met september worden er op dinsdag- en de donderdagavonden wielerritten georganiseerd van circa 60 à 70 kilometer, waarbij niet-leden ook mogen meerijden. Ten slotte, tijdens de wintermaanden van november tot en met februari blijft deze Nielse wielertoeristenclub ook actief bezig met fietsen en mountainbikes op zaterdag- en zondagvoormiddag.
In de kijker de Wielertoeristen Club Niel
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
De ' Wielertoestistenclub Niel ', die sinds verleden jaar haar clublokaal heeft in café ‘ Den Tighel ’, Dorpsstraat 42 in Niel, startte op zondagmorgen 1 maart 2009 , aanvang van de lente, haar wieleractiviteiten met een clubrit van 55 kilometer naar Lier.
Kort overzicht van de clubsfeer in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen van de clubleden bij hun aankomst en tijdens de maaltijd, kunt u zoals steeds ont-dekken in ons fotoalbum. U vindt er 16 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand tele-visieschermpje aan te klikken. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kun u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) aanvragen aan de website-beheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 3 maart 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Eerste clubrit van het seizoen 2009 Bij een echte lentedag vertokken zondagmorgen om klokslag 09u30 tweeëntwintig clubleden, uitgedost als echte beroepsrenners, vanuit de Niel met bestemming Lier. Deze eerste clubrit met een afstand van 55 kilo- meter, was dan ook een goede start om het wieler- seizoen 2009 te beginnen. Bij hun aankomst omstreeks het middaguur in hun clublokaal ‘Den Tighel’, werden de actieve wielerfanaten van deze ochtendrit getrakteerd op een verdiende maaltijd (vol au vent) aangeboden door het clubbestuur. Natuurlijk lieten zij het zich smaken en was deze warme maaltijd zeker een op- warmertje na deze eerste seizoensrit. Een prachtige afsluiter van deze in een gezellige sfeer.
Reactie van de oudste deelnemer Jong en minder jong zijn steeds welkom in deze dynamische Nielse wielervereniging. De oudste actieve deelnemer van deze is Marcel Van Rompaey , die 76 lentejaren telt. “Sinds mijn jeugdjaren ben ik steeds actief met de sport bezig geweest. Een 15-tal jaar geleden ben ik met het wielertoerisme begonnen en heb dit nog geen enkele dag beklaagd. Het is heel gezellig om samen tussen vrienden rondritten en plezier te maken. Een aanrader voor iedereen die het wil uitproberen”, stelt Marcel.
Home
Back
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u meer te vernemen over deze Nielse wielertoeristen- en mountain- bikeclub, dan kunt u steeds terecht bij de voorzitter Ronny Vercammen , Jan Blockxstraat 1 te 2630 Aartselaar Tel. 03-877.63.54 – GSM: 0476/982.786 Email: wtcniel@skynet.be – Webstek: www.wtcniel.be.
Meer informatie