History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeKort overzicht van enkele tentoongestelde werken in beeld
Tussen pot en pint... een kunsttentoonstelling
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Als men tussen ‘ pot en een pint ’ rustig een kunsttentoonstelling wil bewonderen, kan men dit vinden in de gemeente Niel a/d Rupel. Inderdaad, de uitbaters van bistrocafé ‘ De Paddock ’ in de dorpsstraat 9, verwennen hun cliënteel met als toemaat een heuse kunstgalerie in hun café.
Kunstgalerie van Werner de Vos In dit verband startten Sarah en Jeremie vorige week in hun bistro met een kunstgalerie in hun zaak. Nielenaar Werner de Vos bezit een indrukwekkende collectie van allerhande grote kunstenaars en wil al wie geïnteres- seerd is mee laten genieten van zijn kunstcollectie. Gedurende een drietal maanden zal hij diverse kunst- werken uit zijn privé-collectie exposeren in cafébistro ‘ De Paddock ’ in Niel. Men kan er onder andere de kunst- werken bewonderen van: Jozef Peeters (1895-1960) met zijn ’Hoe meer kleur hoe liever’ - Sofie Possemiers (Kunstacademie Antwerpen) - Wout Vercammen met zijn aquarel ‘Genève ‘85’. William Klein ( bekende Amerikaanse kunstfotograaf met zijn originele foto van de ‘vrouw van Mao’ uit 1968). Kunstwerken van Romain Malfliet (grafische kunstenaar) – Rik Vrooman en deze van Mayanda . Tegelijkertijd kan men ook de aquarelles met Indische inkt bewonderen van Werner de Vos bewonderen. Het is voorzien dat de omzeggens bijna volledige privé-collectie van Werner gedurende het volledige jaar geëxposeerd wordt in bistrocafé ‘De Paddock’. Elke kunstminnaar is er dan ook uiterst welkom.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 12 maart 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer te vernemen over de activiteiten die georganiseerd worden in Bistro Café ‘ De Paddock ’ in de Dorpsstraat 9 te 2845 Niel, neem dan gerust contact op met de uitbaters Jeremie Landweer en Sarah Spaanderman – Tel. 03-290.05.72 – Email: info@cafepaddock.be Webstek: www.cafepaddock.be.
Meer informatie
Home
Een selectie van enkele tentoongestelde kunstwerken en sfeerbeelden, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 16 foto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Kunst en ontspanning zijn prima te combineren Jeremie Landweer en zijn partner Sarah Spaanderman namen op 26 april 2008 café ‘ De Paddock ’ over aan het kerkplein in Niel. Het koppel vormde sindsdien de zaak om tot een goed florerende bistro. Maar de zaak-voerders willen meer bieden. Hun streefdoel bestaat erin de gemeente Niel meer bekendheid te geven. “Als Antwerpenaar heb ik Niel leren kennen als een warme gemeente waar het aangenaam is om leven”, zegt Jeremie Landweer . “Wat me wel enigszins verbaast, is dat Niel door buitenstaanders weinig of niet gekend is. Vraag in Antwerpen of aan een Mechelenaar waar Niel ligt en of ze al ooit deze gemeente hebben bezocht, dan is het antwoord meestal negatief. We moeten buitenstaanders naar Niel lokken. We hebben daartoe alle troeven in handen,” besluit Jeremie. Op regelmatige tijdstippen willen de zaakvoerders ook ‘events’ organiseren, zoals deze die plaatsvond op 28 juli verleden jaar. Elke 1ste zaterdag van de maand ‘live’ muziek zoals met de ervaren gitarist uit de Kaapverdische Eilanden Bita Nascimento [ Verneem meer... ].