History News Linken Niel Echo Home SprokkelsEen muzieknamiddag met een gevuld programma Alvorens het lenteconcert van start ging was de feestzaal ‘ Roxy ’ in de Antwerpsestraat te Niel, beter bekend door menig Nielenaar als zijnde de ‘ Nielse stadsschouwburg ’ nokvol gevuld met muziekliefhebbers en sympathisanten. Na het traditionele welkomstwoord van Connie Neels , voorzitter van de Nielse muziekvereniging, kon het muzi- kale programma van start gaan. Het eerste gedeelte van het lenteconcert werd volledig ingevuld door de 48 dynamische en talentvolle muzikanten van de ‘ Nielse ConcertBand ’ onder de deskundige leiding van hun dirigent Michel Versavel , die terug de dirigeerstok overneemt van interim-dirigent Robert Verelst . Een ware streling voor het oor waren de diverse uittreksels van gekende muziekwerken die talentvol werden weer- gegeven en met passie gedirigeerd door Michel Versavel.
Back
Home
De ‘ Nielse Concertband ’ (NBC) blijft niet bij de pakken zitten en is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het ‘ Lenteconcert ’ dat op zondagnamiddag 22 maart 2009 werd voorgeschoteld was absoluut een primeur in de Rupelstreek. Een actieve samenwerking tussen de gemeentelijke ‘ Academie voor Muziek en Woord’ (HSN), samengesteld door de gemeenten Hemiksem, Schelle en Niel) – meer bepaald de ‘Popacademie’ en de Nielse ConcertBand werd de blikvanger van dit voorjaarsconcert.
Korte nieuwssprokkels in woord en beeld – Perscommuniqué van 25 maart 2009
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Nielse ConcertBand in duet met de Pop-afdeling van de muziekacademie Na een korte pauze kwam het tweede gedeelte van het muziekprogramma aan bod met een speciaal gastoptreden van de ‘ Popacademie ’. Met deze primeur wil de ‘ Nielse ConcertBand ’ de leerlingen van de muziekacademie een duwtje in de rug geven en podium verlenen zodat ze de sfeer proeven bij het spelen van muziek in groepsverband. De kans om zichzelf voor te stellen met eigen muziek, presentatie en zang. Voor dit tweede gedeelte van het programma nam Robert Verelst de dirigeerstok over.
Kort overzicht van dit lenteconcert in beeld
Gemeente Niel...
Moeilijk om het ganse muziekgebeuren van deze ganse namiddag in beeld en klank te brengen. Een ingekorte dynamische versie van enkele opgenomen sfeerbeelden (videofilmpje) met de ter plaatse opgenomen muziekfragmenten, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze sfeerfoto’s op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de webbeheerder via info@fotoniel.be.
Lenteconcert van de Nielse ConcertBand
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een muzikaal verrassingsprogramma in alle genres en stijlen zoals pop, jazz, funk en rockmuziek, dit alles onder leiding van een professionele coach gestuurd. Het muziekensemble staat onder leiding van Rob Deckx en bestaat uit Chelsea Kerremans (sax), Christophe Lanckriet (bas), Peter Van den Branden (gitaar), Christophe Van De Wouwer (drums) en Sander Wouters (gitaar) en Henry Martin (piano en leerkracht aan de academie). Het vocale gedeelte dat onder leiding van Helena Fontyn stond, werd verzorgd door Stijn Bels , Emilie Bartsoen , Petra Meeusen , Renanta Feyen , Charlotte Van Bogaert , Tiffany Wouters , Lies Elsen , Ronny Mijs en Janna Van de Velde .
Een uniek lenteconcert met uiteenlopende muziekgenres stond garant voor een gevarieerd en hoogstaand programma. De samenwerking met de Nielse ConcertBand was dan ook een rijke ervaring voor het ensemble van de muziekacademie en tevens een mooi samenwerkingsverband op lokaal cultureel vlak.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u op de hoogte blijven van de activiteiten en concerten van de Nielse ConcertBand , dan kunt u steeds contact opnemen met de secretaris van deze Nielse muziekvereniging, Steven Van Heymbeeck , Eerste Meistraat 32 2845 Niel - Tel. 03-458.58.44 of GSM: 0476/560.937 E-mail: nielse.concertband@skynet.be Webstek: http://users.skynet.be/nielseconcertband/.
Meer informatie