History Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de ouderraad van de ‘ Sint-Hubertus- schoo l’ of over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met de teamverantwoordelijke Hanjo Anthonissem , postadres: Kerkstraat 15 te 2845 Niel – GSM: 0486/394.874 Email: hanjo@telenet.be – Webstek: www.sint-hubertusschool.be.
Korte nieuwssprokkels in woord en beeld – Perscommuniqué van 30 maart 2009
Een selectie van enkele sfeerbeelden opge-nomen tijdens de opening van deze Nielse boekenbeurs, kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 45 sfeerfoto’s in terug. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Indien u in één van deze opgenomen beeld geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de pro-vider ‘ Pixum ’ of de gevraagde foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de websitebeheerder via info@fotoniel.be. Een dynamische weergave van deze foto-reportage (videofilmpje) kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Kort overzicht over de opening van deze boekenbeurs in beeld
Een driedaags boekenfestijn Naast de boekenbeurs zelf, vonden er tal van nevenactiviteiten plaats. Op vrijdagavond een lezing van Bart Moeyaert die de talrijk opgekomen geïnteresseerden meenam op een boeiende en verrassende tocht doorheen zijn boekenwereld. Op zaterdag kwam niemand minder dan de gekende muis, Geronimo Stilton op bezoek om een heus interview te geven. Alle nieuwsgierige kinderen mochten hun ‘ wat-ik-al-altijd-wou-weten-over-Geronimo ’ vragen . Zondag was er een (familie) avonturenzoektocht voorzien voor jong en minder jong op een uitgestippeld parcours doorheen de gemeente Niel. Gedurende dit driedaagse boekenfestijn, waarbij iedereen uiterst welkom was, kon men doorlopend de cafetaria voor een hapje en een drankje bezoeken.
Fantasie als thema van het jaar 2009 Het startsein van de driedaagse boekenweek met als jaarthema ‘ Fantasie ’ werd op vrijdag 20 maart ge- geven. Bekende auteurs en illustratoren, zoals Marian De Smet , Marjolein Pottie , Carll Cneut , Wally De Doncker , Guy Didelez en Inge Bergh ,.bezochten die dag de klassen van de kleuters én de lagere school en dompelden de leerlingen in een bad van taal en beeld. Daarna, bij de opening van de ‘boekenbeurs’ in de na- middag, hielden deze auteurs en illustrators een sig- neersessie om hun allermooiste werken te signeren. Talrijke gezinnen waren bij de opening aanwezig. Niet enkel nieuwsgierige en geïnteresseerde kinderen, maar ook volwassenen kochten voor henzelf, kinderboeken aan, zoals Jan Van Hoofstat , schooldirecteur van de Nielse Sint-Hubertusschool.
Tussen vrijdag 20 en zondag 22 maart 2009 organiseerde de ouderraad van de ‘ Sint-Hubertusschool ’, in de Kerkstraat te Niel, haar zesde editie van de driedaagse ‘ Kinder- en Jeugdboekenbeurs ’, waarbij een tal van nevenactiviteiten georganiseerd werden. Alle boeken werden te koop aangeboden aan boekhandelprijzen en de ingang tot deze beurs was volledig gratis.
Kinder- en jeugdboekenbeurs in de Sint-Hubertusschool Niel
News