History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeReactie van de burgemeester tijdens de persconferentie Burgemeester Luc Van Linden volgde de reddingsoperatie bij ‘ Bakkerij Teughels ’ op de voet en coördineerde ook alles mee. 'Het is vandaag ongetwijfeld één van de zwaarste dagen uit mijn carrière als burgemeester geweest. Dit wil je als bur- gervader eigenlijk nooit meemaken. Spijtig dat we een dodelijk slachtoffer moesten betreuren. Maar anderzijds mogen we ons gelukkig prijzen dat het dodental niet hoger ligt. Als je de ravage bekijkt kon de balans nog een heel stuk slechter zijn.'
Next
Home
Back
Medeleven aan de slachtoffers van bakkerij Teughels
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Breaking News – Perscommuniqué van 2 april 2009
Dinsdag 31 maart 2009 , omstreeks 14u15 werd de dorpskern van de gemeente Niel opgeschrikt door een oorverdovende knal. Al vlug liep bij het lokale brandweerkorps een noodoproep binnen dat er een brand uitgebroken was in de industriële bakkerij ‘ Teughels ’ die al 21 jaar gevestigd is in de Stationstraat in Niel. Bij aankomst stelde de brandweer vast dat het wel degelijk om een zware brand ging en dat het dak van het familiebedrijf grotendeels was ingestort. Terwijl de brandweermannen al begonnen met de slachtoffers van onder het puin te halen, werd bijstand gevraagd aan Boom en Hemiksem. Burgemeester Luc Van Linden , die ter plaatse was gesneld kondigde onmiddellijk het gemeentelijke rampenplan ‘ fase 1 ’ af en zo kwam een massale hulpoperatie op gang. Balans van deze ramp: 27 gewonden die naar verschillende ziekenhuizen werden afgevoerd en één dodelijk slachtoffer dat na urenlang zoekwerk van onder het puin werd gehaald.
Omdat deze ramp uitvoering al in de verschillende media werd bericht, voelde ik mij als gemeente-fotograaf weigerachtig om dit op de webstek van ‘ Gemeente Niel in de kijker ’ te plaatsen. In de site wordt normaal enkel informatie gezet over evenementen met een gemeentelijk karakter en korte lokale nieuwssprokkels die een algemeen positief beeld weergeven van de gemeente Niel. Om deze reden ook werd deze maal geen fotoalbum aangemaakt over onze ter plaatse opgenomen beeldbestanden. Dit uit respect voor de slachtof-fers, en in samenspraak met de burgemeester, willen wij langs deze weg ons medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families. Wij wensen iedereen sterkte toe en dat de gewonden spoedig mogen herstellen.
Medeleven in naam van het gemeentebestuur en de Nielse inwoners 'Een ramp zoals deze van afgelopen dinsdag laat diepe sporen na. Heel wat verdriet en menselijk leed zijn de spijtige balans. Toch heb ik ter plaatse mogen ervaren dat er heel veel bereidheid tot hulp was van de bewoners en toevallige voorbijgangers. Een welgemeend dankwoord aan iedereen die hulp heeft geboden en daarbij een dikke proficiat aan de hulpverleners die op het terrein zijn gekomen. Met zeer goede, kwaliteitsvolle en efficiënte hulpverlening werd de ramp snel omschreven en werd hulp geboden aan de slachtoffers. Ik wil vanuit het gemeentebestuur het medeleven betuigen aan de naaste familieleden en vrienden van het dodelijke slachtoffer. Tevens wensen we de slachtoffers die kwetsuren opliepen een snel en volledig herstel toe. Als burgemeester wil ik nogmaals benadrukken dat ik versteld stond van de grote solidariteit en spontaniteit die op het terrein aanwezig was. Met alle miserie die er op dat moment aanwezig was mochten we fier zijn op onze mensen. Emotioneel omwille van de omvang van de ramp maar fier over de hulp en de inzet, dat is mijn persoonlijk gevoel’, besluit Luc Van Linden , burgemeester van Niel.
Als gemeentelijke fotoreporter ter plaatse