History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeKids van 8 tot 12 jaar aan de startlijn Om 14 uur werd het startsein gegeven voor de ‘kids’ en dit voor een afstand van 1000 meter. Deze maal waren er maar acht jonge ‘sportievelingen’ die aan deze loopwedstrijd deelnamen. Maarten Van Hove (10) overschreed als eerste de ‘finishlijn’. Tweede werd Laura Peeters (8) en Zoë Neeckx (8) eindigde als derde. Een waar familie-gebeuren waarbij de ouders en andere aanwezige familieleden de grootste en uitbundigste supporters waren.
4de Nielse DijkRun - Anno 2009
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
De gemeente Niel a/d Rupel roemt zich als zijnde een ‘ Culturele en Groene ’ gemeente. Men mag zulks tegen-spreken maar overtuigend zal zulks niet klinken. Zonder chauvinisme kunnen we daar nog aan toevoegen dat Niel ook ver buiten onze dorpsgrenzen bekent is voor zijn diverse sportmanifestaties. Als voorbeeld, om er maar enkele op te noemen, haar jaarlijkse ‘ DijkRun ’, de ‘ Start to run ’, het ‘ Rupel Beachvolleybaltornooi ’, de ‘ Internationale cyclocross- en mountainbikewedstrijden ’ en haar ‘ Winterwandeling ’ georganiseerd door de Sport- en Seniorenraad Niel.
Kort overzicht van deze sportmanifestatie in beeld
Een ingekorte dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze sportmanifestatie, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om de volledige fotoreportage ( 115 foto’s ) op een meer en rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onder-staand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdek-ken. Indien u in één van deze foto’s geïnteres-seerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de webbeheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 6 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u in de toekomst ook deel te nemen aan één van de sportactiviteiten georganiseerd door dit dynamische team, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de hoofdcoördinator Peter Laureys , Eerste Meistraat 39 te 2845 Niel – Tel. 03-290.41.66 Email: laureys.peter@telenet.be Webstek: http://users.telenet.be/8/dijkrun/
Meer informatie
Nielse DijkRun een jaarlijkse terugkerende succesformule Zaterdagnamiddag 4 april 2009 vond de 4de editie plaats van de ' Nielse DijkRun ', georganiseerd door de ge-meentelijke Sportraad, in samenwerking met het gemeentebestuur Niel, de jeugdraad, KWB Niel en het Rode Kruis. Een realisatie van een dynamisch team, zonder persoonlijke belangen, waarbij enkel de sport primeert. Voor deze sportmanifestatie hadden zich in totaal 171 deelnemers ingeschreven in de verschillende disciplines. Een loop-wedstrijd voor de allerjongsten, een joggingparcours en uiteindelijk de wedstrijd voor meer gedreven atleten, over een afstand van twaalf kilometer langs een deels onverhard parcours en merendeels langs de kanaaldijk gelopen.
Loopwedstrijd voor kinderen tot en met 7 jaar Aan de startlijn twaalf kinderen van .. tot en met 7 jaar. Om klokslag 13u45 werd het startsein gegeven door Marc De Graef , voorzitter van de gemeentelijke Sportraad. Een loopwedstrijd van 400 meter waarbij onze allerjongsten werden omkaderd door Peter Laureys , hoofdcoördinator van deze sportmanifestatie. Victor Ackermann (6) overschreed als eerste de ‘finishlijn’. Op de tweede plaats kwam Lode Hellemans en Nell Bogaert eindigde als derde. In feite was elke deelnemer al een kampioen op zichzelf en werden allen beloond met een klein geschenkje en drankje aan de aankomstlijn.
Een jogging voor jong en minder jong Om 14u30 mocht Tom De Vries , schepen voor sport in Niel, het startsein geven voor een jogging van 4,04 kilometer langs de Nielse dijk. Hier namen 37 jonge en/en of mindere sportfanaten de start. Een jogging laat geen competitie vermoeden en dus speelde de tijd geen rol. Wie een uurtje later aan de loopwedstrijd wou deelnemen, kon dit beschouwen als een opwarmer. Daardoor kregen de dames aan de inschrijvingstafel al eens tweemaal dezelfde gezichten te zien. Rob Geerts (27) overschreed als eerste de ‘finishlijn’. Indyana Van Camp (11) werd tweede en Fernand Ost (51) eindigde als derde. “Een prachtig parcours en een professionele organisatie” laat beroepsmilitair (Marine) Fernand Ost ons weten. “Heb wel moeten trekken op de Nielse dijk om de andere deelnemers los te gooien”, besluit Fernand. Ook de vrouwelijke deelneemster Connie Borremans (40) uit Rijke-vorsel die met haar echtgenoot aan de jogging deelnam, en die regelmatig aan het ‘KWB-regelmatigheidscriterium’ deelnemen, bevestigen de woorden van vorige geïnterviewde eraan toevoegende “Het is de eerste maal dat wij in Niel komen, maar het zal zeker niet de laatste maal zijn” aldus Connie Borremans.
Wisselbeker voor de beste deelnemende Nielse schoolinstelling Terwijl de atleten zich in gereedheid brachten vond in de lagere school in de Schuttershofstraat, waar ook de start- en finishlijn van de wedstrijden was, de uitreiking plaats van de wisselbeker van de school die het best gescoord had tijdens deze sportmanifestatie. Zoë Neeckx (8) en Xylia Verswyvel (7), beiden leerlingen van de ‘ Sint-Hubertusschool Niel’ mochten deze wisselbeker in ontvangst nemen. Tom De Vries , schepen voor Sport en Ludwig Boen van ‘ DEXIA ’ Niel, stonden in voor de overhandiging.
Een loopwedstrijd “DijkRun” als afsluiter van deze sporthappening Om deze jaarlijkse sporthappening af te sluiten met een loopwedstrijd van 12,12 kilometer stelden zich 114 deel- nemers op. Optimale weersomstandigheden, niet te warm of te koud met een temperatuur van 15° Celsius. Aan de startlijn bevond zich o.a. Belgisch indoor- kampioen David Hellinckx (borstnummer 135) en een vaste klant van de Crosscup Koen Spiessens (borst- nummer 132). Ook gemeenteraadslid en fractieleider Bart Van der Velde (borstnummer 128), als enige Nielse politieker, nam deel aan deze loopwedstrijd. Om klokslag 15u30 werd het startsein gegeven en mochten de deelnemende atleten zich met elkaar meten. Op- merkelijk feit was dat er ook een blinde aan deze wed- strijd deelnam: Tom Dewitte (borstnummer 125) begeleid door zijn vriend Erik Speelman (borstnummer 124). Een voorbeeld van sportcollegialiteit. Topfavoriet Erik Caluwaerts (borstnummer 108), die vanaf het begin van de loopwedstrijd het peloton leidde, liep met een gemiddelde snelheid van meer dan 18 km/u de volledige afstand. Francky Leemans die het peloton per fiets vooraf reed moest zijn uiterste best moest doen om hem voor te blijven. Zoals vanaf het begin van deze loopwedstrijd al snel duidelijk werd overschreed Erik Caluwaerts uit Lier als eerste de finishlijn en legde daarmee de afstand van 12,12 kilometer af in een tijd van 39'55 minuten. Tweede werd David Hellinckx uit Boom met een tijd van 40'35 minuten en als derde finishte Koen Spiessens uit Bornem met een tijd van 40'54 minuten. Karen Peeters (borstnummer 150) overschreed als eerste vrouwelijke deelneemster de aankomstlijn en behaalde de 28ste plaats in deze ‘ Nielse DijkRun – Anno 2009 ’. Gemeenteraadslid Bart Van der Velde uit Niel finishte op de 79ste plaats en had 1u 02'11 minuten nodig om deze loopwedstrijd af te ronden. [ Ontdek de volledige wedstrijdlijst... ].
Even de winnaar van deze Nielse DijkRun voorstellen Erik Caluwaerts (32) uit Lier is werkzaam in de diamantsector. Hij traint 7 à 9 keer per week en komt zo tot 120 à 150 km per week en op die manier komt hij in de buurt van 6000 km per jaar. Vorig jaar liep hij in totaal 43 wed-strijden en zijn sterkste discipline is de halve marathon (21,195 km) waarin 1u.10' zijn beste tijd is. [ Verneem meer over deze Belgische atleet en zijn bevindingen... ].
Korte reactie van de schepen voor Sport en de hoofdcoördinator “De DijkRun promoot twee zaken, zowel onze toeristische troef: het Nielse Broek en de Dijk als ideaal en mooi loopparcours enerzijds en anderzijds Niel als sportieve gemeente. De loopsport heeft in Niel een enorme boost gekregen dankzij de ' Start To Run', waarbij Peter Laureys de bezielende kracht is”, aldus een fiere Tom De Vries , schepen voor Sport. “Stilaan krijgen we onze vaste plaats in het loopgebeuren. Zeker als je de kwaliteit van het deelnemersveld bekijkt. De ‘weergoden’ waren ons dit jaar gunstig gestemd. Ondanks het hectische begin van de dag is alles vlot verlopen. Met deze wil ik het volledige ‘DijkRun-team’ van harte danken voor hun inzet”, besluit Peter Laureys als tevreden coördinator van deze Nielse sportmanifestatie.
Met speciale dank vanwege de DijkRun organisators Het DijkRunteam dankt alle medewerkers, de deelnemers en zijn sponsors: ‘ Dexia Niel ’, de firma ‘ Polar Belgium ’, de marktkramers die het uitgedeelde fruit aan de deelnemers schonken, de firma’s ‘ Bananas ’ die de frisdrank ‘ Aquarius ’ leverden. Dankzij hun medewerking en sponsoring werd ook dit jaar deze sportmanifestatie een groot succes.