History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeKort overzicht over deze verwendag
OCMW Niel verwent senioren met Paaseieren
Back
Next
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Met het paasfeest in aantocht brachten OCMW-voorzitter Walter Troch en secretaris François Boddaert de Nielse bewoners van de OCMW-seniorenwoningen in de Parkwijk en in de Volken-bondstraat in Niel, een persoonlijk bezoekje op donderdagmorgen 9 april 2009 om hun te verwennen met Paaseieren.
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze ver-wendag en opgenomen kort interview van Walter Troch als OCMW-voorzitter, kunt u ontdekken en beluisteren door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Om deze fotoreportage ( 46 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdruk-ken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen aan de webbeheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 21 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een jaarlijkse terugkerende traditie Ook dit jaar waren de ‘paasklokken’ de bewoners van de Nielse OCMW-seniorenwoningen niet vergeten. Voor het derde opeenvolgende jaar bezochten OCMW-voorzitter Walter Troch samen met OCMW-secretaris François Boddaert alle bewoners om hun paaseieren te bezorgen. Om klokslag 10 uur werden boordevolle kartonnen dozen met pakjes chocolade paaseieren aangesleept en werd aan elke deur aangeklopt of gebeld om persoonlijk met de complimenten van het OCMW Niel de lekkernijen af te geven. Ook de beste gelegenheid voor een informeel praatje tussen de inwoners en het verantwoordelijke OCMW bestuur. [ Verneem meer over het sociaal beleidsplan 2008-2012 ]
Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Niel Het Nielse OCMW beschikt in totaal over 58-tal senioren- woningen opgespitst in twee wijken. De ‘ Parkwijk ’ die 30 woningen telt, al meer dan vijftig jaar gebouwd, en het verst verwijderd zijn van de dorpskern. Het isolement van deze seniorenwijk van het OCMW is sinds een twee- tal jaar verbeterd. Om het halve uur (om het kwartier tijdens de spitsuren) stopt er immers een Lijnbus zowel richting Boom, als richting Niel-centrum en Antwerpen. De bewoners van de Parkwijk beschikken wel over een ontspanningslokaal beheert door Regina Sleebus , die voor de sociale contacten zorgt. In dit ontmoetings- lokaal bij uitstek, kunnen de bewoners van de senioren- woningen elkaar regelmatig ontmoeten tijdens de week- dagen van maandag tot en met vrijdag van 10u30 tot 16u30. Veel recenter en korter bij het dorpscentrum beschikt het OCMW Niel ook over 28 modern ingerichte sociale appartementen in de ‘ Volkenbondstraat ’. De leeftijd van de inwoners van deze seniorenwoningen is van 65 tot 99 jaar jong. Elke Nielenaar die de 60-jarige leeftijd heeft bereikt komt in aanmerking voor een sociale woning en kan een aanvraag richten aan de bestuursleden van het OCMW Niel [ Verneem meer... ].
Home
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over de Raad van het OCMW Niel en haar diensten, dan kunt u steeds afspraak maken met de voorzitter Walter Troch of met secretaris François Boddaert , administratief adres: Boomsestraat 1+ te 2845 Niel. Tel. 03-444.16.70 – Fax: 03-444.16.79 Email: info@ocmwniel.be – Webstek: www.niel.be.
Meer informatie