History News Linken Niel Echo Sprokkels HomePaashaas op bezoek in de gemeentelijke sporthal Niel
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Sinds 2001 organiseert het gemeentebestuur Niel in samenwerking met de gemeentelijke jeugddienst en de jeugdraad elk jaar met Pasen een ‘ paaseierenraap ’. Dit jaar mocht de paashaas een 130-tal kinderen verwelkomen op paasmaandag 13 april 2009 in de gemeentelijke sporthal ‘ August Wyn ’.
Kort overzicht van deze zoek- en paaseierenraap in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit kinderfeest, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 70 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 22 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer informatie over het gevoerde jeugdbeleid in de gemeente Niel, dan kunt u zich steeds wenden tot jeugdambtenaar Christel Waerzeggers , administratief adres: Sporthal ‘ August Wyn ’, Jozef Wauterslaan 58 te 2845 Niel – Tel. 03-888.35.00 Email: jeugddienst.niel@telenet.be – Webstek: www.jeugdraadniel.be.
Meer informatie
De jaarlijkse paaseierenraap Zoals de vorige edities hadden zich ook dit jaar een honderdtal enthousiaste Nielse kinderen van 3 tot en met 8 jaar, vergezeld van hun ouders en/of grootouders, verzameld voor de ingang van de sporthal. Ongeduldig wachtend, tot de deur zou openzwaaien, om naar bin- nen te kunnen spurten en aan de jaarlijkse paaseieren- raap te beginnen. Klokslag elf uur zwaaiden uiteindelijk de deuren van de sporthal open en zwermden onze jonge Nielenaars de sportzaal binnen. Om ter vlugst zo veel mogelijk paaseieren verzamelen, die overal in de zaal verspreidt lagen, was hun klassieke doel. Natuurlijk konden de kinderen op de bereidwillige mede- werking rekenen van de paashaas bij hun speurtocht naar paaseieren. De ontdekte paaseieren werden verzameld in een grote mand waaruit, aan elk deelnemend kind, een grote puntzak boordevol chocolade paaseieren overhandigd werd om mee naar huis te nemen. Een leuke ochtend voor al de deelnemende kinderen tot groot plezier van de familieleden die hen vergezelden. Om 13 uur werd een tweede groep van een dertigtal ingeschreven kinderen van 9 tot en met 12 jaar door de paashaas verwacht.
Reactie van schepen voor Jeugd “Een dergelijke jeugdactiviteit kan je natuurlijk niet alleen organiseren. Gelukkig kunnen we rekenen op een helleboel bereidwillige vrijwilligers die hieraan willen meewerken. De blijdschap op het gezicht van de kinderen is al een beloning op zich. De complimenten die de vrijwillige medewerkers daarna krijgen van de ouders zijn hartverwarmend. Ze zijn dikwijls een aanzet om, hen enthousiast te laten beslissen, zich volgend jaar opnieuw in te zetten in deze kinderapotheose”, laat Tom De Vries , schepen voor Jeugd ons ter plaatse weten.