History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen dynamische en sympathieke Nielse club voor iedere verzamelaar De ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’, die lid is van de Cultuurraad Niel en van de ‘ K.V.B.P. Rupelstreek’ (Koninklijke Vlaamse Bond van Postzegelverzamelaars) werd boven de doopvont gehouden in 1962. Zij telt momenteel 110 actieve leden omkaderd door tien dynamische bestuursleden, met als voorzitter Jan Trio , Celeste De Graef als secretaris en ruilmeester en Karel Vermeulen als penningmeester. Iedere ver- zamelaar van postzegels, sigarenbanden, munten, telefoonkaarten, enz.... is uiterst welkom op hun club- dagen die elke 1ste en 3de zondag van 9 uur tot 12 uur plaatsvindt in hun lokaal (refter) van de gemeente- lijke basisschool in de Veldstraat te Niel. Niet enkel Nielenaars maken deel uit van deze hobby- en post- zegelclub, maar ook de inwoners van de omliggende Rupelgemeenten zijn lid van deze vereniging. De gelegen- heid om in een losse en gezellige sfeer niet enkel hun verzameling bij te werken door het ruilen, maar ook om er over hun hobby te praten.
Een clubdag in een ontspannen sfeer en een ledententoonstelling Zondagvoormiddag 5 april 2009 vond niet enkel de traditionele clubdag plaats voor de verzamelaars van hun hobbystukken, maar kon men ter plaatse ook een tentoonstelling bewonderen van verzamelstukken van eigen clubleden. Men kon er onder andere de verzameling van Gentse postzegelontwerper en kunstenaar Oscar Bonnevalle bewonderen, maar ook de postzegelverzameling-, prenten-, boeken- en reproducties van Lisette De Bilde . Gewoontegetrouw werd de clubdag afgesloten met een verloting van verzamelstukken door ruilmeester Celeste De Graef .
De Nielse hobby- en postzegelclub
Back
Next
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
De gemeente Niel heeft een rijk cultureel en sociaal leven. Ook het verenigingsleven in de gemeente is bijzonder levendig en telt ongeveer honderd drieëntwintig verschillende actieve verenigingen. Eéntje daarvan is de ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’, die nu al 47 jaar bestaat.
Kort overzicht van deze clubdag in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens de clubdag van deze Nielse vereniging, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 41 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdruk-ken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Korte Nielse nieuwssprokkels in woord en beeld – Perscommuniqué van 27 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Reactie van een verwoede verzamelaarster Clublid Lisette De Bilde , die al sinds 1992 lid is van de ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’, is al meer dan twintig jaar lang actief bezig met haar hobby en passie van het verzamelen van postzegels. Zij bezit thans een collectie van ongeveer 1500 postzegels, hoofdzakelijk uit België, maar heeft ook een grote postzegelverzameling uit Australië en andere landen voor wie haar vriend Oscar Bonnevalle postzegels ontwierp. “Op aanraden van Jan Vercammen , een neef van haar echtgenoot, werd ik lid van deze actieve Nielse hobby- en postzegelvereniging. Mijn eerste postzegelverzameling uit Australië kreeg ik als geschenk in 1991 aangeboden door mijn zoon Roger De Pauw die daar toen op reis was. Het betreft een reeks van postzegelreeks over de ‘ The First Fleet ’ die nog heel moeilijk te vinden is en die hij bij een kleine dealer in Tonwsville in Queensland voor mij als reisgeschenk had aangekocht. Sindsdien ben ik een verwoede postzegelverzamelaar m.b.t. Australië. Tijdens een reis in Spanje in de jaren ’80 ontmoette ik Oscar Bonnevalle en zijn echtgenote. Wij werden bevriend en sindsdien verzamel ik al de postzegels die deze bekende Gentse postzegelontwerper en kunstenaar voor alle landen ontwierp”, verteld ons een fiere en passievolle verzamelaarster Lisette De Bilde uit Schelle.
Home
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over de ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’ en haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met voorzitter Jan Trio , Lindelei 157 – 2620 Hemiksem – Tel. 03-887.15.21 Email: voorzitter@nielse-hobby-club.be – Webstek: www.nielse-hobby-club.be.
Meer informatie