History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden en muziekopname (videofilmpje) opgenomen tijdens dit internationale koortreffen, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 57 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Korte Nielse nieuwssprokkels in woord en beeld – Perscommuniqué van 27 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Wenst u meer te vernemen over dit Niels zangkoor, deze vervoegen of meer informatie inwinnen over hun optredens, dan kunt u steeds contact opnemen met Johan Verbruggen , secretaris van deze vereniging, Gladiolenlaan 28 te 2840 Reet - GSM: 0478/788.040 Email: cantecleer@belgacom.net – Webstek: www.cantecleer.be.
Kort overzicht over dit internationale koortreffen in beeld
Meer informatie
Het gemengde koor ‘Cantecleer’ uit Sint-Oedenrode Begin de jaren zeventig was er al in de St.-Martinusparochie een klein jongerenkoor actief. Medio 1972 houden Ad van de Wetering en Peter Termeer in Sint-Oedenrode (Nederland) een ‘huis-aan-huis’ actie om jonge mensen enthousiast te maken voor een jongerenkoor. Een koor dat aanvankelijk als ‘ Jongerenkoor St.-Martinus ’ onder de doopvont werd gehouden en startte met 55 leden. Tijdens het koorseizoen 1972-1973 werd het jongerenkoor herdoopt en kreeg de naam ‘ Cantecleer ’. Sindsdien is deze zangvereniging al lang geen jongerenkoor meer. De muzikale leiding is in handen van Peter Raaijmakers , geboren en getogen in Sint-Oedenrode. [ Verneem meer... ]
Programma Aperitiefconcert Om elf uur stipt, voor een overvolle zaal, mochten de muziekfanaten en sympathisanten genieten van een gezamenlijk aperitiefconcert van de beide zangkoren. Voor die gelegenheid had het Nielse een volledig Nederlandstalig programma uitgewerkt. Bekende nummers van onder meer Herman Van Veen , Boudewijn de Groot , Johan Verminnen , Louis Neefs …waren enkele muzikale hoogstandjes uit het repertoire, met pianobegeleiding van Lieve Colpaert . ‘ Cantecleer ’ Nederland had zich enkele Vlaamse liederen eigen gemaakt, aangevuld met Brabantse nummers en songs van buitenlandse afkomst. Het concert was zeer geslaagd in muzikaal en vriendschappelijk opzicht. Als afsluiter van deze muzikale apotheose overhandigde Els Verelst , schepen voor Cultuur aan dirigent Peter Raaijmakers en zijn koorleider een herdenkingsplaquette namens het gemeentebestuur van Niel.
Even de zangvereniging ‘Cantecleer Niel’ voorstellen Het toenmalige ‘ Sint-Cecilliakoor ’ werd in 1995 ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag herdoopt in ‘ Cantecleer ’. Een nieuw baken werd gezet in een rijke geschiedenis die in 1918 begon. Wie anders dan Zuster Cecillia stond aan de wieg van de zang- en toen ook nog toneelvereniging. De pionierster hanteerde het dirigentenstokje ongeveer 50 jaar, maar gaf de voor- zittershamer al eerder door. In die tijd ging het van- zelfsprekend om een meisjeskoor. Sindsdien is de Nielse zangvereniging ‘Cantecleer’ een vierstemmig koor (sopraan, alt, tenor en bas) en telt op dit ogenblik 25 koorleden. Zowel mannen als vrouwen, van jongere en rijpere leeftijd, maken deel uit van het koor. Allen zijn zeer gemotiveerd en geëngageerde amateurs met een sterk geloof in het hedendaagse, populaire repertoire. Het koor staat onder leiding van hun dirigent Dirk Van Onckelen , een geboren en getogen Nielenaar.
Het Nielse zangkoor ‘ Cantecleer ’ organiseerde op zondagmorgen 19 april 2009 in de rotonde van de gemeente-lijke kleuterschool in de Ridder Berthoutlaan in Niel een ' aperitiefconcert ' met een internationaal treffen. Voor de gelegenheid werd ook die dag het gelijknamige gemengde koor uit Sint Oedenrode (bij Eindhoven in Nederland) uitgenodigd als gast.
Internationaal koortreffen in Niel