History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen voormiddagprogramma boordevol cultuursprokkels De cultuurdag voor de jeugd startte al in de voormiddag. Vanaf 09u00 uur tot en met 11u45, waren er in klasverband diverse workshops. Zo kon men in de gemeen- telijke ‘ Muziekacademie-afdeling Niel ’, in de Emile Vander- veldelaan, terecht alwaar de leerlingen leerden omgaan met de muziekinstrumenten onder het thema ‘ Koper blinkt... ’, met Paul Mertens . De ‘ Poezenparty ’ kon men volgen bij Liesbeth Moeremans en bij Anne Piirianen kreeg men uitleg over haar ‘ Tovermuziek ’. Ten slotte, kregen de leerlingen bij Hildegard De Buck de kneepjes van het toneel aangeleerd met haar thema ‘ De Theaterkoffer ’. In de ‘ Kunstacademie Niel ’, in de Landbouwstraat werden de leerlingen opgewacht door Paul De Neys voor het ‘ Verhalend tekenen ’. Bij Greta Mostien leerde men het boetseren met klei aan onder het thema ‘ Kleien ’. Patricia De Maeyer leerde de leer- lingen omgaan met de verschillende verftechnieken met als thema ‘ Vurig schilderen ’. In de ' Gemeentelijke biblio- theek ' in de Antwerpsestraat waren de leerlingen uiterst geboeid door de verhaaltjes verteld door Nicky Janssen , onder het thema ‘ Er was eens ’. In de turnzaal van de ' Gemeentelijke basisschool ', met als vestigingsplaats in de Schuttershofstraat, werden de leerlingen door Lara Vanderhaeghe ingeoefend met danspasjes met als thema ‘ Danskriebels ’.
Cultuurdag voor de schoolgaande jeugd
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Op donderdag 23 april 2009 organiseerde de gemeente Niel haar jaarlijkse ‘ Cultuurdag voor de schoolgaande jeugd ’. De leerlingen van het 1ste en het 2de jaar van de gemeentelijke basisschool en deze van de Sint-Hubertusschool in Niel (in totaal 171 leerlingen) konden een ganse voormiddag op een speelse manier proeven van kunst en cultuur.
Kort overzicht over deze cultuurdag voor de jeugd in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze cultuur-dag voor de schoolgaande jeugd, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 102 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 30 april 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een cultuurbeleving op een speel wijze gebracht Al tweeëntwintig jaar brengt de ‘ Cultuurraad Niel ’ de leerlingen van de lagere scholen in contact met de verschil-lende disciplines uit de kunst- en de muziekwereld. Deze cultuurdag heeft als doel de jongeren, ongeacht hun leeftijd of afkomst, kennis te laten maken met één of andere culturele expressie. Samen en onder leiding van de verschillende lesgevers uit het Niels kunstonderwijs worden ze ondergedompeld in het creatieproces en maken ze kennis met de verschillende kunstvormen en –technieken. Ze leren muziekinstrumenten bespelen, het omgaan met verschillende verftechnieken en kunnen speelse dingen boetseren in klei. In de namiddag kregen de deelnemende leerlingen een toneelvoorstelling aangeboden. Een pianovoorstelling op maat van de leerlingen.
Een stand-up komedie als afsluiter van deze jeugdcultuurdag Tijdens het korte middagmaal in de gemeentelijke basisschool, in de Veldstraat te Niel, bedankte Els Verelst , als schepen voor kunstonderwijs en cultuur, alle medewerkers voor hun steeds weerkerende inzet. Bedanking voor de leuke en enthousiasmerende lessen die tijdens de cultuurdag aan de kinderen gegeven werden. “ Kunst en cultuur vormen de basis van het democratisch denken ”, besloot cultuurschepen Els Verelst met haar korte toespraak. Daarna, als afsluiter, stond er een groot gezamenlijk spektakel op het programma. Een theatervoorstelling, opgevoerd in de turnzaal van de school door het ‘ Meespeeltheater ’, waarvan zowel de leerlingen als de lesgevers ten volle genoten. Eén van de leerlingen, Marie Leemans (8) heeft het kort samengevat als “Mega, kei super cool deze dag”.
Wenst u meer te vernemen over de georganiseerde cultuurevenementen die in de toekomst plaatsvinden in de gemeente, dan kunt u steeds terecht bij de gemeen- telijke cultuurambtenaar Sandy Van de Velde , administratief adres: Ridder Berthoutlaan 1 te 2845 Niel - Tel. 03-451.11.30 Email: sandy.van.de.velde@niel.be – Webstek: www.niel.be.
Home
Meer informatie