History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen overzicht van het afgelopen seizoen Na deze officiële huldiging bracht secretaris Harry Roofthooft , de drijvende kracht achter de ‘ Federatie Toppenbiljart ’, een kort overzicht over het afgelopen seizoen. In zijn toespraak meldde hij ook fier dat de Federatie in de lift zit: terug 4 reeksen met een 50-tal biljartploegen en maar liefst 400 actieve spelers. Dit is een stijging van 10% tegenover het vorige seizoen. Het bewijs dat de Federatie een belangrijke speler is in het Nielse verenigingsleven. Om zijn toespraak te besluiten kondigde hij de receptie en het ‘ Jaarlijkse Bal ’ aan van de federatie die zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei 2009 vanaf 20 uur in de feestzaal ‘ Roxy ’ in de Antwerpse-straat 50 in Niel. Traditiegetrouw werd deze feestelijke ontvangst afgesloten met een drankje en de traditionele groepsfoto’s.
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens de officiële viering van onze biljartkampioenen kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 37 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Viering Nielse Kampioenen Toppenbiljart – Anno 2009
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht over deze cultuurdag voor de jeugd in beeld
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 6 mei 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
De Nielse kampioenen Toppenbiljart 2009 Kampioen in de ‘ A ’ reeks, ‘ Plezante Hoek 1 ’ uit Niel met volgende spelers: Ronny Segers , Danny Van Schoor , Marcel Barbier , Benjamin Van den Ende en Jan Van de Velde . Kampioen in de ‘ B ’ reeks idem ‘ Plezante Hoek 1 ’ uit Niel met volgende spelers: Eddy Wils , Luc Verelst , Peter De Graef en Felix en Jozef Reyniers . Kampioen in de ' C ' reeks ‘ Lanterrekes ’ uit Niel met volgende spelers: Davy Raes , Glen Brouwer , Jimmy Van Camp , Steve de Koster en Eric de Meyer . Kampioen In de ' D ' reeks ‘ ’t Hoekske ’ uit Hemiksem met volgende spelers: M. Ferla , R. Mostien , R. Van Huffelen , J. Wastijn , M. Van der Vreken en M. Wastijn . De ‘ploegkapiteins’ mochten elk een eremedaille ontvangen als blijk van hulde voor de inzet van hun clubleden, uitgereikt door de burgemeester en de leden van het Nielse schepencollege.
Feestelijke ontvangst door het gemeentebestuur Niel Een ruime delegatie van de in totaal 400 biljarters werden verwelkomd door burgemeester Luc Van Linden en het Nielse schepencollege. Tijdens zijn ‘gelegenheidsspeech’ van Tom De Vries , schepen voor Sport, bracht hij hulde aan de biljartkampioenen maar legde hij ook de klemtoon op twee belangrijke zaken: het ‘teamwork’ en de ‘vrij- willigers achter de schermen in het verenigingsleven’. “Kampioen word je niet door een eenmalige uitschieter of enkele hoogtepunten. Kampioenen moeten er elke wedstrijd, keer op keer, staan met gans de ploeg. Dit vereist teamwork. Teamwork is een werkwoord. Daar moet je elke dag aan werken. De banden dienen hecht te zijn, men moet voor elkaar door het vuur gaan. Zij die er als team in slagen om in de goede dagen, maar ook in die mindere dagen ‘ploeg’ te vormen, dat zijn kampioenen in de ware betekenis van het woord”, besluit schepen De Vries. Hij had ook lovende woorden voor de talloze vrijwilligers achter de schermen. "Deze vrijwilligers zijn het cement van de verenigingen, niet alleen in de sport, maar ook in alle andere takken van het verenigingsleven. Zij zorgen ervoor dat verenigingen groeien en bloeien. Daarom wens ik vandaag toch ook uitdrukkelijk hulde te brengen aan de vrijwilligers die in elke vereniging, club, federatie achter de schermen werken. Zonder hen geen verenigingsleven en dus ook geen kampioenschap en geen kampioenen!" Deze woorden werden op een geestdriftig applaus onthaald.
De gemeente Niel telt verschillende actieve sportverenigingen, zoals deze van de ‘ Koninklijke Nielse Federatie Toppenbiljart ’. Elk jaar ontvangt het Nielse gemeentebestuur de biljartkampioenen van deze federatie om hen te huldigen. Gezien de verbouwing en vernieuwing van het gemeentehuis vond dit jaar deze feestelijke ontvangst voor de laatste maal plaats in de geïmproviseerde ontvangstruimte. Evenement dat op zaterdagnamiddag 25 april 2009 plaatsvond in de refter van de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat in Niel, in aanwezigheid van de vertegenwoordigers van het gemeentelijke feestcomité en de Sportraad.
Home
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u meer te vernemen over de Nielse Toppenbiljart en haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds terecht bij Harry Roofthooft , secretaris van het KNFTB , Mastplein 50 te 2610 Wilrijk Tel. 03-827.10.87 – GSM: 0473/915.677 Email: harry.liliane.roofthooft@skynet.be.
Meer informatie