News Linken Niel Echo Sprokkels HomeWenst u meer te vernemen over de georganiseerde sportactiviteiten die in Niel plaatsvinden, dan kunt u steeds contact opnemen met de gemeente- lijke sportambtenaar Guy De Wachter , Administratief adres: Sporthal ‘ August Wyn ’, Jozef Wauterslaan 58 te 2845 Niel Tel. 03-888.35.00 Email: sportdienstniel@telenet.be – Webstek: www.niel.be.
Viering Nielse sportkampioenen van het seizoen 2007-2008
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Elk jaar viert en huldigt de gemeente Niel haar sportkampioenen van het voorbije seizoen. Zoals de vorige edities organiseerde dit jaar de gemeentelijke sportraad in samenwerking met het College van Burgemeester en Schepenen deze samenkomst op vrijdagavond 29 mei 2009 in de refter van de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat te Niel. Een ‘ sportavond ’ en een ‘ sportcafé ’ waarbij wordt bekendgemaakt wie de ‘ sportfiguur ’ en de ‘ sportclub ’ van het afgelopen seizoen 2007-2008 geworden is.
Korte voorgeschiedenis in een notendop Sinds 2002 organiseert de gemeentelijke sportraad in samenwerking van het gemeentebestuur Niel een jaarlijkse ‘sportavond’, waarbij de Nielse ‘sportievelingen’ van het voorbije sport-seizoen in de bloementjes worden gezet. Dit laat toe dat men tijdens dit evenement een meer-waarde kan bieden aan het Nielse sportgebeuren. Het brengt de sporters bij elkaar en er is ruimte voor een gezellige ‘babbel’. De trofee voor sportfiguur of sportclub van het jaar wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op verschillende vlakken of over een grotere periode. Het hoeft hier niet steeds over sportieve zaken te gaan.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Sportgast van het jaar Na een korte pauze kwam ook de uitgenodigde sportgast aan het woord. Dit jaar was dat Dirk Pauwels , die in de jaren ’80 doelman eerste klasse bij verschillende subtoppers speelde. Het interview werd geleid door moderator Luc Vereycken . Dirk speelde gedurende meer dan 10 jaar op het hoogste niveau en is nu trainer op een lager niveau. Hij wordt beschouwd als een voetballer ‘pur sang’.
De sportlaureaten van het seizoen 2007-2008
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens de huldiging van onze Nielse sportkampioenen, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 48 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in beeld over deze sportkampioenen huldiging
Judoka Anke Verelst (met rood T-shirt), de 13-jarige dochter van de Nielse brandweerman Frank Verelst, werd uitgeroepen tot sportfiguur van het jaar. Anke kroonde zich provinciaal kampioen bij de cadetten -48 kg. Voor de sportclub van het jaar werd het een duel tussen de kanoclub ‘ De Nielse Rupelsneppen ’ en de socialistische turnkring ‘ Voor Geest en Lichaam ’. Uiteindelijk werd de kanoclub ‘ De Nielse Rupelsneppen ’ uitgeroepen als zijnde de sportclub van het afgelopen sportseizoen. De kanovaarders kroonden zich kampioen in de tweede klasse kanopolo en promoveren voor het eerst in haar geschiedenis naar de eerste klasse van de Belgische kanopolo-competitie.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 8 juni 2009
HistoryHet 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Meer informatie