History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen interessante filmcineast op bezoek bij Multimedia Niel Vrijdagavond 29 mei 2009 kwam Paul Lacroix , lid van de CvB (de nationale filmvereniging) op bezoek. Paul is zaakvoerder van het bedrijf ‘ Crossproductions’ in Zoersel, die zich heeft gespecialiseerd in audiovisuele bedrijfscommunicatie. Deze uitgenodigde kwam aan de leden van onze Nielse filmclub een begeleiding geven i.v.m. het opmaken van een scenario voor een film. Paul Lacroix is cineast sinds 1976 en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het opnemen van toeristisch-docu- mentaire films en kortspeelfilms. Hij is ook een gewaar- deerde filmcineast van de filmclub ‘ VTB-Antwerpen’ en staat al jaren aan de top van de provinciale en nationale filmwedstrijden. Tijdens de avond kregen onze Nielse videoten twee films voorgeschoteld. Een niet-toeristische documentaire ‘ De lokroep van de zon ’, waarbij de cineast en zijn team u laat kennis- maken met enkele landgenoten die leven in Zuid-Fran- krijk. Daarna kon men genieten van een niet-commerciële kortfilm ‘ De Witte Woede ’, gedraaid op verschillende locaties in Antwerpen, waarvan de spoedafdeling van het U.Z.A. de hoofdnoot voor zijn rekening nam. Deze laatste kortfilm werd als laureaat uitgeroepen op het Benelux Filmfestival in 2007. [ Klik hier om de trailer van deze kortfilm te ontdekken... ].
Een actieve Nielse vereniging voor video- en filmamateurs
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
De Nielse video- en filmclub ‘ Multimedia '97 ', lid van PRO.V.A.C ( Provinciale organisatie ) en het CVB ( Centrum voor Beeldexpressie ) is een gevestigde waarde in de Rupelstreek. Het bestuur van deze Nielse filmclub streeft het perfectionisme na door aan haar leden op regelmatige tijdstippen een rijk leerprogramma aan te bieden. Zo worden de leden uitgenodigd om zich bij te schaven in hun filmhobby. Er wordt wekelijks les gegeven over de verschillende bestaande programma’s i.v.m. filmbewerking, praktische oefeningen met de camera, video-montage en hoe men technische problemen met camera, programma’s en pc moet oplossen. Natuurlijk krijgen de leden ook uitgebreid les hoe men een scenario moet opbouwen en de diverse manieren hoe men muziek aan hen gerealiseerde filmopnames kan toevoegen. Ook de fotoamateurs komen aan bod en krijgen regelmatig les over fotobewerking en de mogelijk-heden die de verschillende programma’s over fotobewerking aanbieden. Uiteraard is het hoofddoel de leden aan te moedigen om eigen films, dikwijls in teamverband, te realiseren. De leden klaar te stomen om mee te dingen aan clubwedstrijden. In hun clublokaal op de eerste verdieping in de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat in Niel, worden dan ook regelmatig thema-avonden georganiseerd. Voor wie zich wilt uitdrukken met een camera of een fototoestel en ook de juiste film/foto- en opnametechnieken wil beheersen, is deze Nielse hobbyclub zeker wel een perfecte aanrader.
Kort overzicht van deze clubavond in beeld
Er werden enkele sfeerbeelden opgenomen tijdens deze meer dan interessante clubavond. Men kan een dynamische versie (videofilmpje) ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken ( 30 foto’s ). Om deze volledige fotoreportage op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze in te kijken. Indien u in één of andere van deze fo-to’s geïnteresseerd bent, kunt u deze recht-streeks laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aan-geven) aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 9 juni 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Met deze willen wij u warm aanbevelen om eens een bezoekje te brengen tijdens één van de clubavonden van deze video- en filmclub Multimedia 97, in hun clublokaal in de gemeente-lijke basisschool, Veldstraat in Niel. Voor meer informatie en eventuele afspraak, kunt u steeds terecht bij Jean Averals , voorzitter van ‘ Multimedia’97 ’, Antwerpsestraat 448 te 2850 Boom Tel/Fax. 03-888.07.71 of GSM: 0473/773.277 Email: jean.averals@telenet.be -Webstek: www.multimedia97video.centerall.com.
Meer informatie