History News Linken Niel Echo Home SprokkelsEen dynamische versie van enkele sfeer-beelden (videofilmpje) opgenomen tijdens ons bezoek aan deze nationale ruilbeurs, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze foto-reportage ( 47 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgemaild krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Korte Nielse nieuwssprokkels in woord en beeld – Perscommuniqué van 29 mei 2009
Nationale ruilbeurs van de Nielse hobby- en postzegelclub
Een dubbele postzegeltentoonstelling Zondagvoormiddag 5 april 2009 vond niet enkel de tra- ditionele clubdag plaats voor de verzamelaars van hun hobbystukken, maar kon men ter plaatse ook een ten- toonstelling bewonderen van verzamelstukken van eigen clubleden. Men kon er onder andere de verzameling van Gentse postzegelontwerper en kunstenaar Oscar Bon- nevalle bewonderen, maar ook de postzegelverzameling, prenten-, boeken- en reproducties van Lisette De Bilde . Gewoontegetrouw werd de clubdag afgesloten met een verloting van verzamelstukken door ruilmeester Celeste De Graef . In de refter van dezelfde gemeentelijke basisschool moch- ten de bezoekers de dubbele postzegeltentoonstelling be- wonderen van de Nielse filatelist John Fisser . Thema van de postzegeltentoonstelling: ‘ Hundertwasser ’. Friedensreich Hundertwasser (geboren in Wenen op 15 december 1928 en overleden aan een hartaanval aan boord van de ‘Queen Elizabeth II’ in de Stille Oceaan op 19 februari 2000) was ongetwijfeld één van de grootste en meest succesvolle Oostenrijkse kunstenaars van de 20ste eeuw. Indrukwekkend is zijn leven, zijn kunstwerken, zijn architectuur en zijn ontwerpen voor postzegels- en stempels. De verzameling van onze Nielse filatelist Fisser tracht een beeld te geven over deze bekende Oostenrijkse kunstenaar [ Verneem meer... ]. De verzameling ‘ 100 jaar Nobelprijs voor literatuur ’ gaf de bezoeker een overzicht over eerste honderd laureaten van deze Nobelprijs van 1901 tot en met 2001. Alfred Bernhard Nobel (geboren in Stockholm op 21 oktober 1833 en overleden in San Remo op 10 december 1896) was een Zweeds chemicus en industrieel. [ Ontdek de lijst van de laureaten... ].
Meer informatie
Voor iedereen wat wils in een gezellige sfeer Op zondag 17 mei 2009 konden de bezoekers en de hobbyisten van 9 tot 16 uur met hun collecties terecht in de gemeentelijke feestzaal. Natuurlijk was er door het bestuur ook een natje en droogje voorzien voor de talrijk opgekomen bezoekers. Zo kon men in de cafetaria terecht voor een ‘croque-monsieur’, een taartje, een hotdog of belegd broodje en een warm of koud drankje om rustig te kunnen nakaarten over hun bezoek. Het speelplein van de school werd tijdens dit evenement gedeeltelijk omgetoverd tot een rommelmarkt en liet de bezoekers toe op zoek gaan naar een koopje tussen de tentoongestelde waren.
Wenst u meer te vernemen over de ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’ en haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met voorzitter Jan Trio , Lindelei 157 – 2620 Hemiksem – Tel. 03-887.15.21 Email: voorzitter@nielse-hobby-club.be – Webstek: www.nielse-hobby-club.be.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Jaarlijks organiseert de ‘ Nielse hobby- en postzegelclub ’, een vaste waarde in de Rupelstreek, haar nationale ruilbeurs in de gemeentelijke feestzaal, vestigingsplaats Veldstraat 1 te Niel. Ook dit jaar werd het een waar feest voor de verzamelaars van postzegels, sigarenbanden, munten, stickers, zicht- en prentkaarten, jokers, bierviltjes, strips, pins, telefoonkaarten en allerlei andere verzamelvoorwerpen wat een hobbyist maar kan bedenken.
Kort overzicht in beeld over deze nationale ruilbeurs