History News Linken Niel EchoHome
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 19 mei 2009
Gemeente Niel...
Meer informatie
Sprokkels HomeDe 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze opendeurdag, kunt u ontdek-ken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 60 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje (Foto-Niel) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘Pixum’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in beeld over deze opendeurdag
Reactie van de voorzitter van de Nielse ConcertBand “Ik was aangenaam verrast op deze opendeurdag, door het aanbod aan activiteiten en de manier waarop alles te vinden was…. Vooral de instrumentenrally, naar het jonge volkje toe, was zeker een schot in de roos. Hopelijk groeit er uit deze groep betrokken kinderen, een mooie oogst muzikanten. Zij hadden duidelijk ‘lol’, bij het ontdekken van de grote verscheidenheid aan instrumenten. Het is dan ook niet alledaags, dat je zomaar van een piccoloblokfluit tot contrabas of zelfs een vleugelpiano kan aanraken en uitproberen”, liet Connie Neels , voorzitter van de Nielse ConcertBand weten aan de directeur van de muziekacademie.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u meer te vernemen over de ' Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord ' Hemiksem, Schelle en Niel, dan kan u steeds terecht bij directeur Christine Wauters , administratief adres: Karel de Backerstraat 97 te B-2620 Hemiksem Tel. 03-288.27.30 – Fax: 03-288.27.32 Email: directeur.hsn@skynet.be – Webstek: www.academiehsn.be.
* Met het samenstellen van de videofilm vond een naamsverwisseling plaats. De dirigent op de foto tijdens het symfonisch orkest was Joris Degeest en niet Hans Cammaert
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Het Symfonisch orkest als afsluiter van deze opendeurdag De opendeurdag werd afgesloten met een concert door het symfonische orkest onder leiding van dirigent Joris Degeest . Met een slotwoordje van Christine Wauters , directeur van de academie, lichtte zij tijdens deze opendeurdag enkele nieuwigheden toe voor volgend schooljaar. Op het programma staan: Binnen de popafdeling kunnen leerlingen nu ook contrabas, trompet en trombone volgen. De cursus contrabas richt zich bovendien tot jong en oud in zowel de klassieke richting als in de popacademie en in Schelle wordt er ruimte en tijd vrijgemaakt voor een woordafdeling! Het is duidelijk dat de academie zich meer en meer profileert als ‘kunstschool’. Dit was o.a. ook te merken aan de opstelling van enkele tentoonstellingen en aan de inrichting van een gezellige zithoek.
Een instrumentenrally Het startsein was om 13 uur en de bezoekers konden volledige informatie inwinnen van wat de academie voor muziek en woord te bieden heeft. Vanaf 14 uur werd het een mix van verschillende concerten waarbij bijna alle samenspelgroepen, instrumentaal ensembles, pop, woord en koor zich van hun beste kant lieten horen. Om iedereen de gelegenheid te geven verschillende instrumenten te leren kennen werd er een instrumentenrally georganiseerd. Daarbij mochten de instrumenten uitgeprobeerd worden onder begeleiding van de leerkrachten. Ook dit jaar liet het kinderorkest weer van zich horen en stalen de jeugdige muzikanten de volledige show zodat het dus weer eens een bruisende muzieknamiddag werd.
Op zaterdagnamiddag, 16 mei 2009 , vond in de ‘ Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord ’ van Hemiksem, Schelle en Niel de jaarlijkse ‘ opendeurdag ’ plaats. Hoewel de weers-omstandigheden aanvankelijk niet zo mee zaten, vonden vele muziekliefhebbers en sympathisanten hun weg naar de academie in Hemiksem waar het evenement plaatsvond. Zoals de vorige edities werd deze opendeurdag weer eens een meer dan geslaagde muzikale verwendag. [ Verneem meer over het ontstaan van de gemeentelijke muziekacademie... ].
Een geweldige dag vol muziek en woord Op belangrijke scharniermomenten in een academieloop- baan is het nodig om de leerlingen/ouders degelijk te begeleiden in de verschillende muziek- en/of woordin- richtingen. Een opendeurdag is hiervoor het best ge- schikte moment. Voor de gelegenheid was de speel- plaats aan de Provinciale Steenweg in Hemiksem een echte ontmoetingsplaats. De bezoekers konden er te- recht bij de diverse ingerichte infostanden en er was ook eet- en drankgelegenheid voorzien om even bij te praten of te genieten. In de lokalen van de academie zelf bruiste het van leven! Naast infovergaderingen en de open lessen waren er ook optredens van diverse samenspelgroepen en van de woordafdeling. De jongste leerlingen van de initiatie- en samenzangklassen droegen ook hun steentje bij. Samen met het kinderorkest verzorgden ze een prachtig en onvergetelijk optreden.
Opendeurdag - Gemeentelijke Academie Muziek en Woord