History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Een feestdag over ons Niels cultureel erfgoed De cultuurraad van Niel had zoals de vorige edities een extra inspanning gedaan om het de bezoekers, met of zonder hun gezin, groot en klein, naar hun zin te maken. Dit jaar ging de Nielse cultuurraad op zoek naar ‘ vriend- schap en passie ’ in met muziek. Muziek is door de jaren heen vaak een bindende factor geweest bij het ontstaan en onderhouden van vriendschapsbanden. Denk maar aan de typische steenbakkerijliedjes van vroeger. Een veelzijdig en verrassend thema dat allemaal te ontdek- ken was tijdens deze erfgoeddag 2009, waarbij de in- gang bovendien volledig gratis was.
Erfgoeddag 2009 – 'Vriendschap en passie'
Back
Next
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
In Vlaanderen en Brussel werden op zondag 26 april 2009 musea en archieven van onder het stof gehaald. Een hele dag lang (tussen 10 en 18 uur) kon men in de rotonde van de gemeentelijke kleuterschool in de Ridder Berthoutlaan te Niel terecht om het veelzijdige erfgoedaanbod van de gemeente te ontdekken. Het thema van deze 9de ‘ Erfgoeddag ’ was dit jaar ‘ Uit vriendschap ’. [ Verneem meer... ].
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze erfgoeddag, kunt u ontdek-ken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 85 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje (Foto-Niel) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘Pixum’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 29 april 2009
Kort overzicht over deze Nielse erfgoeddag in beeld
Een rijkelijk gevuld cultureel programma De bezoekers konden de ganse dag genieten van de meer dan interessante tentoonstelling onder de noemer: ' Zeg het met muziek! ' Doorlopend kon men ook genieten van de videovoorstelling: “ Paula en Mariette ”, een kortfilm over de pure vriendschap tussen twee bejaarde vrouwen. Een prachtige kortfilm gerealiseerd door ‘ Multimedia ‘97’, de uiterst actieve Nielse vereniging voor video- en filmamateurs. Tussen 11 en 13 uur konden de bezoekers genieten van het optreden van het zangkoor ‘ Nielenaren zingen voor u! ’, begeleid door een accordeonist. Rasechte Nielenaren die authentieke streekliedjes van vroeger en nu interpreteerden. Uiteraard was het meezingen toegelaten. Een boekje met het aangeboden muziekrepertoire werd aan de toeschouwers rondgedeeld zodat zij het zangkoor konden begeleiden. Een fantastische sfeer werd het toen de toeschouwers met hart en ziel en uit volle borst de vriendschapsliedjes uit de Rupelstreek meegezongen. Na dit muzikale optreden moesten de kelen weer ingesmeerd worden. De organisatie zorgde voor de nodige drankjes en gebakjes die ‘ gratis pro deo ’ uitgedeeld werden. In de namiddag was er nog een muziekoptreden van ‘ Nostalgia ’. Een muzikaal duo met een repertorium vol sfeervolle melodieën, soms met wat sentiment, melancholie, nostalgie, ..., maar vol vuur en passie! Spijtig genoeg konden wij dit muzikale optreden niet in beeld brengen omdat wij uitgenodigd werden om een andere fotoreportage te verwezenlijken.
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over de geschiedenis Niel, dan kunt u steeds terecht bij Victor Van Dyck , secretaris van de geschiedkundige studiegroep ' Het Wiel ', Administratief adres: Stationstraat 68 te 2845 Niel Tel. 03-886.50.12 - Email: victor.van.dyck@telenet.be Webstek: www.emabb.be.
Meer informatie