History News Linken Sprokkels Home‘Olé Pistolé’ Een feestelijk ochtendontbijt Met dit feestelijke en evenwichtige ontbijtbuffet wou de leiding van de Nielse Chiro uiteraard al haar mede- werkers bedanken voor hun belangloze inzet. Ook de perfecte gelegenheid om de buurtbewoners kennis te laten maken met hun jeugdorganisatie. Iedereen die langs kwam kreeg een ‘ gratis ’ ontbijt aangeboden. Heel wat volk, vooral oud-leden en sympathisanten gaven gevolg aan deze uitnodiging. Na het buikje gevuld te hebben, konden de belangstellenden nog een bezoekje brengen aan de ‘TV-zaal’ van de school. Deze was voor de gelegenheid omgetoverd tot een interessant informatiecentrum waar men alles wat de Nielse Chiro, als frisse en jonge jeugdorganisatie, te bieden heeft in beeld bracht.
75-jarig bestaan van Chiro gevierd met een feestontbijt
Home
Back
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
In 1934 werd de nationale jeugdbeweging ‘ Chiro’ boven de doopvont gehouden. Dit 75-jarige bestaan werd in de meeste plaatselijke chiroverenigingen uitbundig gevierd. Zoals we ‘ Chiro Niel ’ kennen, organiseerde zowel de jongens- als de meisjesafdeling op zondag 26 april 2009 in de kapel van de Sint-Hubertusschool, in de Kerkstraat 15 te Niel, een uitgebreid feestontbijt.
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze viering, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 32 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje (Foto-Niel) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘Pixum’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht van deze viering in beeld
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Wenst u meer te vernemen over ‘ Chiro Niel ’ of over haar georgani-seerde activiteiten, neem dan gerust contact op met de leiding van deze jeugdorganisatie, Kerkstraat 3A te 2845 Niel – Voor verdere informatie verwijzen wij u naar volgende websites: www.chironiel.be & www.meisjeschironiel.moonfruit.com.
Een organisatie van jongeren voor jongeren Al 75 jaar is: ‘Chiro’ een organisatie van jongeren voor jongeren. De ‘ jongenschiro ’ in Niel werd opgericht in 1943. Een jaar later werd de ‘ meisjeschiro ’ boven de doopvont gehouden. Deze jeugdorganisatie biedt niet enkel aan haar leden een ‘toffe’ dag in de week en tijdens de weekends. Zij leert de kinderen en jongeren omgaan met verschillen in cultuur, geloof, sociale afkomst en persoonlijkheden. Bovenal wil deze jeugdorganisatie plezier en ontspanning bieden.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 30 april 2009
Niel EchoDe 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Meer informatie