History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeKunst... Een definitie Kunst vertrekt vanuit de kunstenaar en is in de eerste plaats de subjectieve expressie van een mens. Kunst, in expressionistische zin, drukt de verbeelding of gevoelens van de kunstenaar uit in een scheppende activiteit of in impressionistische zin; is een schepping die bij de waarnemer een gevoel of verbeelding oproept, met als doel het voortbrengen van een origineel, zintuiglijk waarneembare (of anderszins voorstelbaar) uiting of product met een bepaalde gevoelswaarde of voorstelling. Meestal doet kunst een beroep op het menselijke gevoel voor esthetiek, maar kan daar soms ook op schokkende wijze afstand van doen. Aan de waarnemer biedt de kunst de mogelijkheid om te worden meegenomen uit de dagelijkse realiteit, naar een door die kunstenaar gecreëerde wereld, of anders de mogelijkheid om die dagelijkse realiteit vanuit een ander perspectief te ervaren.
Opendeur in de Kunstacademie Niel
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
In november 2008 vierde het kunstonderwijs van Niel haar 100ste verjaardag. Op zondag 3 mei 2009 organiseerde de gemeentelijke ' Kunstacademie Niel ' in haar lokalen aan de Lanbouwstraat haar jaarlijkse opendeurdag. Tussen 13 en 18 uur konden de bezoekers de tentoongestelde werken bewonderen van de cursisten en de leerkrachten uit de diverse ateliers die zij tijdens dit 100ste academiejaar hebben gepresteerd [ Verneem meer over deze 100ste verjaardag... ].
Kort overzicht over deze opendeurdag in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze erfgoeddag, kunt u ontdek-ken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 53 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘Pixum’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 12 mei 2009
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Wenst u meer te vernemen over de ' Kunstacademie Niel ', neem dan gerust contact op met de directeur Diégo Joosten , administratief adres: Landbouwstraat 2 te 2845 Niel Tel. 03-844.70.59 – Fax: 03-888.10.54 Email: diego.joosten@telenet.be – Webstek: www.kan-vzw.be.
Meer informatie
Voorstelling van een bijzondere kunsthappening De tentoongestelde werken werden gerealiseerd in de jeugdateliers, het kunst- en projectatelier en de ateliers tekenen, schilderen, 3 D (boetseren) en fotografische beeldvorming. Ook de resultaten uit de sessies portret- tekenen en werken naar levend model kwamen aan bod. Zelfs de verschillende leerkrachten toonden het beste van hun kunnen.
Bron: Wikipedia
Een bezoek dat steeds de moeite loont De ‘ opendeurdag ’ georganiseerd in de ‘ Kunstacademie Niel ’ afgekort KAN , waarvan de toegang steeds gratis is, waar jong en minder jong uiterst welkom zijn, is één van de diverse culturele activiteiten die in de gemeente jaarlijks plaatsvinden. Een namiddag die steeds de moeite loont, zeker bij een zonnig weertje waarbij men tegelijkertijd kan genieten van lekkere hapjes en drankjes.