History News Linken Niel Echo SprokkelsMeer informatie
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens het aperitiefconcert, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 32 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op boven-staand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 16 mei 2009
Een gevarieerd muzikaal programma Na een kort welkomstwoord door Carlo Clement , voor- zitter van deze muziekvereniging, zorgde zijn dochter Annick Clement voor het commentaar en de introduc- ties van de verschillende muziekstukken die de aan- wezige muziekliefhebbers mochten verwachten. Een waaier van moderne en klassieke muziek opgevoerd door Eric De Voeght (1ste trompet), Walter De Voeght (hoorn), Jan De Vries (bastuba), Eddy Van Onckelen (tuba), onder de deskundige leiding van Rowin Van de Ven (1ste trompet). Als voorsmaakje tijdens het eerste gedeelte van dit aperitiefconcert kreeg men het werk ‘ La Réjouissance ’ uit de ‘ Royal Fire Works ’ te horen van Georg Friedrich Händel , gevolgd door werken van Georges Bizet , een arrangement van Elgar Howarth , Johannes Brahms en een arrangement van Andy Clark . Na een korte pauze kregen onze muziekfanaten werken voorgeschoteld van Elgar Howarth , Cesar Frank , Isaac Albeniz , B. Howard (een arrangement van J. Gale ) en van Franz Léhar . Een pluim voor Rowin Van de Ven en zijn muzikanten die de muziekliefhebbers weer met volle teugen deden genieten op deze zonnige lentedag!
Wenst u geïnformeerd te worden over de toekomstige optredens van het koperenensemble ‘ Quavanti ’, neem dan gerust contact op met de voorzitter Carlo Clement , Rozenstraat 1 te 2845 Niel Tel. 03-888.09.20 of GSM: 0470/595.284 – Email: zarlo@skynet.be.
Korte voorgeschiedenis in een notendop De Koninklijke Liberale Harmonie ' Vooruit zonder Vrees ' werd opgericht in 1878 maar viel enkele jaren geleden in een diepe coma. Oudere muzikanten zagen het niet meer zitten en jongeren lieten op zich wachten, een bekend probleem in vele muziekverenigingen. In 2001 werd uiteindelijk het koperenensemble met de doopnaam ' Quavanti ' opgericht.
Gemeente Niel...
Op zondagvoormiddag 10 mei 2009 vond in de zaal ‘ Den Tighel ’, Dorpsstraat 42 te Niel, het jaarlijkse ‘ Aperitiefconcert ’ plaats van het Nielse liberale koperenensemble ‘ Quavanti ’. Een muzikaal hoogstandje van het vijfkoppige kwintet onder leiding van Rowin Van de Ven .
Kort overzicht over deze muzikale zondagmorgen in beeld
Aperitiefconcert van het 'Quavanti' Koperenensemble
HomeFotoreportages over het reilen en zeilen in