History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeMeer informatie
Korte historiek van de 37e Don Bosco Scoutsgroep Meer dan 36 jaar geleden, op 31 maart 1973, werd de ' 37e Don Bosco Scoutsgroep ' opgericht. De oprichting van deze jeugdbeweging werd op 24 mei van hetzelfde jaar officieel gepubliceerd in het Belgische Staatsblad. De eerste bestuursleden waren Frans Herremans die voorzitter werd, Jan Wachters (secretaris) en Eduard Troch (penningmeester). Actueel is de scoutsgroep Hellegat uitgeroeid tot een 100-tal leden.
De jaarlijkse Car-Wash van de Nielse Scouts Hellegat
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Op zaterdag 23 mei 2009 kon iedereen, tussen 10 en 17 uur, voor een democratisch prijsje ( 3 euro) op de Heideplaats in Niel zijn auto laten wassen. Zoals vorig jaar organiseerde de ‘ 37e Scoutsgroep Hellegat ’ hun ‘ Car-Wash ’.
Kort overzicht van deze ‘Car-Wash’ dag in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze scoutsactie, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 18 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 28 mei 2009
Een plezante dag voor de Jong-Verkenners De scouts van Hellegat hebben de voorbije maanden heel wat restauratie- en veiligheidswerken laten uit- voeren aan hun lokalen. Dergelijke werken kosten een pak geld. Om geld in het laatje te brengen organiseer- den de ‘Verkenners’ en de ‘Jong-Verkenners’ zoals vorig jaar hun eigen ‘ car-wash ’. Een gewaardeerde actie want niet minder dan een 50-tal voertuigen kregen op de Heideplaats een wasbeurt. De scoutsgroep had ook hun eigen poetsmateriaal meegebracht. Op de glim- lachende gezichten van de poetsploeg te zien, genoten de ‘Jong-Verkenners’ ten volle van deze zonnige dag. Zij gaven zeker niet de indruk dat het wassen van auto’s een karwei was. Ter plaatse bemerkte we ook Tom De Vries (Open Vld), schepen voor Jeugd, die van deze unieke gelegenheid gebruik maakte om zijn auto te laten wassen. Tegelijkertijd hield hij eraan om een handje toe te steken. “Verleden jaar, hoewel het toen regende, was onze formule al een groot succes. Dit jaar, gezien het zonnige weertje, zal onze actie nog een groter succes kennen”, laat ons een tevreden scout Wouter Van Espen ons weten.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wilt u meer vernemen over deze jeugdvereniging en over hun georgani-seerde activiteiten, dan kan u steeds contact opnemen met de groeps-leiding van de ‘ 37ste Don Bosco Scouts Hellegat ’: Steven Troch , Edward Claessenslaan 67 te 2845 Niel - GSM: 0487/495.085 , of met Wouter Van Espen , Felix Timmermanslaan 1 te 2840 Reet - GSM: 0485/924.611 - Email: groepsleiding@scoutshellegat.be - Webstek: www.scoutshellegat.be.
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje