History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeMeer informatie
Een belangrijke dag in het Christelijke leven
De plechtige communie, een dag om niet meer te vergeten
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Zondagmorgen 24 mei 2009 vond in ‘ Onze Lieve Vrouw Kerk ’ in Niel de plechtige communie plaats, ook wel het Heilig Vormsel genoemd. Sacrament toegediend aan kinderen rond de 12 à 14 jaar, die getuigenis afleggen van het christelijke geloof... Een dag om niet meer te vergeten.
Kort overzicht van deze plechtige communieviering in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze plechtige communieviering, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze vol-ledige fotoreportage ( 24 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, ver-wijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 30 mei 2009
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Een eeuwenlange katholieke traditie De plechtige communie, ook wel het Heilig Vormsel genoemd, is voor de kinderen uit het zesde studiejaar toch wel een belangrijke gebeurtenis. Na de doop en de eerste communie is het nu aan hen. De jongen of het meisje belooft tijdens de plechtige communie om een goede Christen te zijn. De plechtige communie is in het christendom een onderdeel van de 7 sacramenten. Samen met het doopsel en de eucharistie vormt het sacrament van het Heilig Vormsel het geheel van de drie initiatiesacramenten van de Rooms-katholieke Kerk.
Wenst u meer te vernemen over deze katholieke traditie dan kunt u steeds contact opnemen met Annetta Brits , catechismusverantwoordelijke, administratief adres: Kerkstraat 3 te 2845 Niel Tel. 03-888.18.89 – Email: olv.niel@parochies.kernknet.be.
In totaal kregen dit jaar 43 Nielse jongelingen het Heilige Vormsel toegediend in aanwezigheid van hun ouders en familieleden. Een dag om niet meer te vergeten en een overgangsfase voor de gevierden: Laure Alens , Lukas Bridts , Kylian Cambré , Jordy Capiau , Maria Costa , Vanessa De Koning , Ruben De Langhe , Jeroen De Maeyer , Lukas De Meester , Robin De Meester , Kayla De Pestel , Inne De Smet , Kenji De Wachter , Eline De Wit , Himska Dillen , Alexandra Groothuys , Daan Hellemans , Lise Hermans , Joyce Iwens , Jason Janssens , Joe Janssens , Liselot Jordaens , Lotte Mampaey , Wout Meirsman , Remco Mertens , Keo Michiels , Lena Michiels , Marthe Nowé , Hanne Segers , Lotte Segers , Sebastiaan Van de Velde , Caresse Van Aert , Elias Van Assche , Yves Van de Mooter , Sharon Van Deneynde , Kyllian Van Der Heyden , Leena Van Dessel , Joyce Van Geldorp , Laurens Van Hemelrijck , Maya Van Kiel , Arnaud Verheyden , Jelle Vermant en Tim Vos .