History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen niet alledaags huwelijksgebeuren Terwijl men het toekomstige huwelijkspaar opwachtte had zich voor de het perron van het gemeentehuis een erehaag van het plaatselijke trommelkorps opgesteld. Omstreeks 10u25 draaide om de hoek een antieke brandweerwagen van het brandweerkorps uit Wille- broek. Aan boord het toekomstige huwelijkspaar die hen naar het Nielse gemeentehuis vervoerde. Met de nodige muzikale omlijsting mochten Tom en Claire het gemeentehuis binnenstappen, waar burgemeester Luc Van Linden , bijgestaan door Eva Brits , ambte- naar van de burgerlijke stand de huwelijksceremonie inleidde.
In het huwelijksbootje met een Nielse pompier
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Op zaterdagmorgen 30 mei 2009 had zich voor het gemeentehuis van Niel een grote menigte nieuwsgierigen verzameld. Vol ongeduld wachtend op de aankomst van Tom Taeymans , lid van het plaatselijke vrijwillige brandweerkorps en Claire Van der Velde , deeluitmakende van het plaatse- lijke socialistische trommelkorps, die in het huwelijksbootje zouden stappen.
Kort overzicht over dit niet alledaags gebeuren in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit niet alledaags huwelijksgebeuren, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 23 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage ge-ïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 16 juni 2009
Brandweertraditie wordt in ere gehouden Terwijl de huwelijksceremonie voltrokken werd, hadden zich verschillende brandweerwagens, waaronder een ladderwagen, zich voor het gemeentehuis opgesteld. Onder leiding van korpsoverste, Lt. Jan De Troetsel , werd op het perron een erehaag van brandweermannen opgesteld. Ondertussen hadden de brandweercollega's van Tom al de brandslang aangesloten en uitgerold naar de pui van het gemeentehuis. Toen de bruid aan de uitgangsdeur verscheen met haar kersverse echtgenoot, kreeg zij direct de brandweerspuit in haar handen geduwd zodat Claire met een forse waterstraal kon bewijzen een echte ‘spuitersvrouw’ te zijn. Daarna ging het richting neergelaten korf van de ladderwagen, waar de bruid opgewacht werd door 1ste sergeant Gino Huyck . Zoals de traditie het wil bij ons Niels brandweerkorps werd de bruid uitgenodigd in de korf te stappen en werd zij op een hoogte gebracht van 30 meter onder luid trommelgeroffel. Met deze willen wij het jonge bruidspaar, in naam van onze Nielse gemeenschap, onze oprechte gelukwensen aanbieden en hun een lang, gelukkig en voorspoedig huwelijksleven toewensen.
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje