History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeWenst u meer informatie over het gevoerde jeugdbeleid in de gemeente Niel, dan kunt u zich steeds wenden tot de jeugdambtenaar Christel Waerzeggers , administratief adres: Sporthal ‘August Wyn’, Jozef Wauterslaan 58 te Niel – Tel. 03-888.35.00 – Email: jeugddienst.niel@telenet.be – Webstek: www.jeugdraadniel.be.
Sinds een negental jaren wordt het dorpscentrum van de gemeente Niel, aan de Heideplaats in Niel omgetoverd in een levensechte ‘ Plage ’ van méér dan 1200 m². Jaarlijks vind in dit dorpscentrum het ‘ Nielse Beachvolleybaltornooi ’ plaats, die sindsdien uitgegroeid is tot een ware sporttraditie. Goed bekend over onze dorpsgrenzen heen was het alweer een voltreffer!
Strandkastelen bouwen op Niel Plage
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht van dit kindergebeuren in beeld
Dit jaar werd het een schot in de roos Donderdagvoormiddag, 13 augustus 2009 , waren de natuurelementen niet genadig. De ganse morgen regenachtig maar de initiatiefnemers lieten de moed niet zakken. De ganse voormiddag bleven de gemeentelijke jeugdconsultente Christel Waerzeggers , Bart Van der Velde , lid van de gemeentelijke jeugdraad en Tom De Vries , schepen van sport en jeugd in samenwerking met de gemeentelijke diensten, druk in de weer met de voorbereidingen. Alles werd in gereedheid gebracht zodat de jongsten vanaf 14 uur zand- kastelen konden bouwen. Omstreeks 13u30 klaarde de hemel volledig op en kwamen druppelsgewijs de kinderen, vergezeld van hun ouders en andere familieleden, genieten van het gelegen- heidsstrand dat hun aangeboden werd. Tal van kinderen, van de gemeentelijke ‘ speelpleinwerking ’ met hun gemotiveerde monitoren, maakten van deze gelegenheid gebruik om van deze namiddag een onvergetelijke dag te maken. De gelegenheid om op ‘ Niel Plage ’ strandkastelen te bouwen en zich volledig uit te leven, zodat dit jaar werkelijk een ‘schot in de roos werd’. Een totaal van ongeveer een 60-tal begeleide jongeren maakten van deze unieke gelegenheid gebruik om van dit gebeuren, in de volgende edities, weer een drijfveer te maken voor de organisatoren.
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit jaar-lijkse terugkerende kinder-evenement, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 34 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de ge-wenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 14 augustus 2009
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
Heideplaats één grote speeltuin Van dit sportinitiatief gebruik makendt, organiseert de gemeentelijke jeugdraad, al een vijftal jaar, een jeugd-namiddag (volledige gratis ingang) voor de allerjongsten uit de Niel en omliggende gemeenten. De vier vorige edities waren de ‘weergoden’ ongenadig. De ‘ strandkastelenbouw ’ was dan ook steeds uitgeregend. Het lijkt wel behekst. Voor aanvang sprak Tom De Vries , schepen van sport en jeugd, de hoop uit de ban te kunnen breken en te mogen hopen op de goede wil van de weergoden.
Kort verslag, fotoreportage & beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie