Niel Echo Sprokkels News Linken History HomeWenst u meer te vernemen over het wijkcomité ' Den Driehoek ' of over haar toekomstige activiteiten, dan kan u steeds contact opnemen met de voorzitter Victor BOEYNAEMS , Antwerpsestraat 153 te 2845 Niel - GSM: 0476/723.564 - E-mail: victorboeynaems@telenet.be.
Gemeente Niel...
Wijkfeest Den Driehoek was weer eens een groot succes
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 7 juli 2009
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Kort overzicht van dit wijkfeest in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit jaar-lijkse terugkerende wijkfeest, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 44 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, ver-wijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze repor-tage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
De bestuurleden en organisators van het straat- of wijkfeest Het bestuur van het wijkcomité ‘ Den Driehoek ’ Niel bestaat uit: Victor Boeynaems (voorzitter), Marc De Graef (erevoorzitter), Aline Jacobs (secretaris), Gaby De Kinder (penningmeester), de bestuursleden Eric De Pauw , Tom Helleboogh , Stefan Abts , Julia Verest , Hugo en Nadine van hun vergaderlokaal café ' Olijftak '. Tijdens hun activiteiten kan het bestuur nog rekenen op een tiental vrijwillige en onbezoldigde medewerkers.
Voorgeschiedenis in een notendop Tijdens het voorjaar in 2005 sloegen enkele wijkbewoners van de Emile Dewittstraat de handen in elkaar om een wijkfeestje uit te bouwen en dit in samenwerking met de aanpalende straten. Zo werd: ' Den Driehoek ' boven de doopvont gehouden onder het voorzitterschap van Marc De Graef . Hun eerste wijkfeest vond dan ook plaats in datzelfde jaar op 2 juli. De bedoeling van het wijk- of straatfeest is om op een rustige en ongedwongen manier beter kennis te maken met de buren. Gezien dit buurtinitiatief een succesformule leek te zijn, werd er beslist om er elk jaar mee door te gaan. Wegens een te druk agenda was Marc De Graef dan ook verplicht de fakkel van zijn voorzitterschap door te geven. Begin van de maand januari 2008 werd Victor Boeynaems verkozen als nieuwe voorzitter.
Een rijkelijk gevuld dagprogramma De vijfde editie van het wijfeest ‘Den Driehoek’ werd een schot in de roos. Alle ingrediënten waren hiervoor aanwezig: veel volk, de sfeer van de grote dagen en een gedroomd zomerweertje. Voor de eerste keer organiseerden de initia- tiefnemers een duivenprijskamp tijdens het wijkfeestje. Vanaf 9u30 konden de duivenmelkers hun duiven voor een korte afstandvlucht in café ‘ Olijftak ’ binnenbrengen. Om- streeks 13 uur werden deze gelost in Ninove. Deze duiven- prijskamp werd gewonnen door Karel De Maeyer . In de na- middag kon men terecht op de rommelmarkt en vonden er verschillende optredens plaats van ondermeer de dansgroep ‘ The move your feet Linedancers ’ en van charmezanger ‘ Kurt ’. Uiteraard werd ook aan de allerjongsten gedacht. Doorlopend was er kinderanimatie voorzien. Op het terras konden de bezoekers genieten van een natje en een droogje zoals de bekende ‘Driehoekschotel’. “Klokslag middernacht waren we verplicht de Emiel Dewittstraat opnieuw voor het verkeer open te stellen, maar niet geklaagd, want we hebben het feest verder gezet in café Olijftak”, aldus organisator Aline Jacobs .
Verslag - fotoreportage & Beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie
De ideale gelegenheid om de buren dichter bij elkaar te brengen De gemeente Niel/aan de Rupel, is niet enkel bekend voor zijn rijk verenigingsleven, maar ook om elke gelegenheid te baat te nemen om een feestje uit te bouwen. Op regelmatige tijstippen organiseren sommige straten in de gemeente hun eigen buurtfeestje. Natuurlijk is een wijkfeest bij uitstek de ideale gelegenheid om op een ontspan-nen manier beter kennis te maken met de buren, maar ook met de andere inwoners uit de onmiddellijke buurt en dit in een gezellige en familiale sfeer.
Op de eerste dag van de zomervakantie organiseert het wijkcomité ' Den Driehoek ', genoemd naar de figuur die hun straten, Emile Dewittstraat - de Aimé De Langlestraat en een gedeelte van de Antwerpse-straat vormen, traditiegetrouw haar jaarlijks straatfeest. Dit jaar vond het jaarlijkse wijkfeest plaats op zaterdag 4 juli 2009 .