History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeBeach Tennis een absolute primeur in Niel
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht over dit sportgebeuren als primeur in Niel in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit driedaagse durend sport-evenement, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 89 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 18 augustus 2009
De principes van het beachtennis ‘ Beachvolleybal ’ geraakt stilaan ingeburgerd en heeft zelfs de status van olympische sport bereikt. In vergelijking daarmee staat ‘ Beachtennis ’ nog in haar kinderschoenen. “Beachtennis wordt niet met klassieke tennisrackets maar met houten pallets gespeeld. De bal mag niet botsen en er wordt altijd gespeeld in teamverband, op een terrein van 16 bij 8 m en met een net dat op 1,7 m hoogte hangt. Het sporten in het mulle zand, in drukke bad-plaatsen en op de tonen van trendy muziek lokt steeds meer liefhebbers. In tegenstelling tot bij tennis speelt kracht hier geen enkele rol. Het komt vooral aan op spelinzicht en reflexen”, vernemen wij ter plaatse van Serge De Groof , woordvoerder van de vzw ‘ Belgian Beachtennis ’.
Fun, ambiance, mooi weer en natuurlijk beachtennis Het driedagen durende sportevenement vond plaats tijdens de nationale feestdag (O.L. Vrouw Hemelvaart), of beter be- kend in het Antwerpse als zijnde de ‘Moederkesdag’. Meer dan een honderdtal ingeschreven teams werden in Niel verwacht om het met elkaar op te nemen tijdens de wedstrijden ver- spreid over drie dagen. Niet alleen toppers, maar ook begin- ners en kinderen waren welkom om deze nieuwe sport eens uit te testen. Vrijdagnamiddag 14 augustus stond tussen 14 en 18 uur een gratis kinder- en jongereninitiatie beach- tennis plaats onder de deskundige begeleiding van het beach- tennis team. Meteen een schot in de roos! In totaal kwamen een dertigtal kinderen deze nieuwe strandsport uittesten. De monitoren van de ‘ gemeentelijke speelpleinwerking ’ hadden deze gelegenheid te baat genomen om de aan hen toevertrouwde jongeren een sportnamiddag te bezorgen. Op zaterdag 15 augustus vond tussen 09u30 en 18 uur een beachtennistornooi voor recreanten en nieuwelingen plaats voor een 16-tal ploegen. Ten slotte, kwamen op zondag 16 augustus de betere tennissers aan bod. Een honderdtal tennissers hadden zich voor deze beach-tenniswedstrijden ingeschreven. Bij de deelnemers voegden zich ook ex-toptennissers Sabine Appelmans en Els Callens . Heel wat toeschouwers en geïnteresseerden, aangetrokken door het prachtige en zonnige zomerweertje kwamen naar Niel afgezakt. Dankzij de opgestelde terrasjes met eetkraampjes (catering verzorgd door de Nielse dames volleybalclub ‘ Riverwave-team’ en randanimatie voor de kinderen (kinderdorp van Crazy Monkeys ) werd de Heideplaats, omgetoverd tot één groot strand van meer dan 1500 ton zand, de ‘ place to be ’ in Niel met haar 1.200 vierkante meter strandplaats. Vakantiestemming was dan ook verzekerd en is deze eerste editie van het ‘ Beachtennis ’ in Niel al uitgegroeid tot een werkelijke succesformule naar de toekomst toe.
Het sportevenement van verleden weekend (Ruppelbeach volleybaltornooi) kreeg tijdens het weekend van 15 augustus 2009 een verlengstuk op de Heideplaats in Niel. Als primeur in de pro-vincie Antwerpen organiseerde de vzw Belgian Beach Tennis , in samenwerking met de gemeen-telijke sportraad- en sportdienst een ‘ beachtennistreffen ’ op de voor de gelegenheid omgetoverde ‘ Niel Plage ’.
Reactie van Schepen voor Sport en Jeugd "Deze organisatie heeft haar pluimen al verdiend aan de kust, maar zetten nu de stap naar het binnenland. Het is dan ook ene hele eer dat we dit tornooi naar Niel hebben kunnen halen. Beachtennis is nog onbekend maar is een sport in de lift. Ook voor spelers die nieuw zijn, een ideale gelegenheid om eens te komen proeven" aldus schepen voor sport Tom De Vries (Open Vld).
Kort Verslag en beeldverwerking: Albert De Troch
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Wenst u meer te vernemen over deze sportactiviteit of over de organisatie van de vzw Belgian Beachtennis , dan kunt u steeds contact opnemen met Serge De Groof – Email: serge.sports@gmail.com of door een bezoekje te brengen aan www.beachtennnis.be.
Meer informatie
* Op de videomontage over de gerealiseerde fotoreportage kan u een korte reactie beluisteren van Serge De Groof als medeorganisator van de vzw Belgian Beachtennis, als ook het korte interview ter plaatse opgenomen van Sabine Appelmans , bekende Belgische toptennisster.