History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeOKRA-Niel viert Stans Darcon, een honderdjarige
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Dat de levensomstandigheden in de gemeente Niel, de Parel aan de Rupel, bijzonder gunstig zijn is snel bewezen daar wij dit jaar, in onze Nielse gemeenschap, al drie maal op rij een 100-jarige konden vieren. Op 4 februari was Odille Jacobs , een kranige en steeds dynamische Nielse dame, met haar 102-jarige verjaardag aan de beurt. Op 27 februari mocht Clementine Van der Perre haar op-volgen en ook 102 verjaardagskaarsjes uitblazen. Deze maal is het de beurt aan Stans Darcon om gevierd te worden als 100-jarige.
Een kort overzicht van deze gezellige seniorennamiddag in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze gezellige seniorennamiddag, kunt u ontdekken door de ‘ rode knop ’ van neven-staand televisieschermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 24 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, ver-wijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze repor-tage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 19 augustus 2009
Even geduld tijdens het opladen van het videofilmpje
De gelegenheid om de jarigen in de bloementjes te zetten Op regelmatige tijdstippen organiseert OKRA (afkorting van de V laamse A rbeiders K ring), het trefpunt van de katholieke gepensioneerden voor 55 plussers in onze Nielse gemeenschap, hun activiteiten in de feestzaal van het bekende dorpscafé ‘ De Vak ’ in de Dorpsstraat te Niel. Deze Nielse seniorenvereniging kende zijn onstaan in 1953 en telt momenteel een 275-tal leden.
“ Happy Birthday ” speelden kreeg Stans, van de nagenoeg honderd aanwezige leden, een staande ovatie. Stans Darcon heeft acht kinderen, zestien kleinkinderen en twintig achter-kleinkinderen. Op vraag van Paul Van Roy , onze plaatselijke perscorrespondent bij de ‘Gazet van Antwerpen’ waaraan ze haar hoge ouderdom te danken heeft, antwoordde Stans met een zekere verontwaardiging “Zeg jong... Ik ben niet oud” er aan toevoegende, en dan met een knipoogje “dit heb ik aan mijn kinderen te danken, die me in de watten leggen.”
Verslag - fotoreportage & Beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over deze Nielse vereniging of over haar georganiseerde activiteiten, kunt u steeds contact opnemen met: Theophiel Van Doorslaer , voorzitter van het trefpunt OKRA-Niel , Elisabethplein 5/bus 5 te 2845 Niel – Tel. 03-888.72.39 .
In het teken van ‘Moederdag’ In het teken van ‘Moederdag’ vierde OKRA-Niel de leden die dit jaar tachtig en negentig jaar worden. Er was één negen- tigjarige, Jeanne Lissens en zeven tachtigjarigen: Marcel Verelst , André Roovers , Cecile Herremans , Lea Boey- naems , Paula Van Dijck , Lucienne Bal en Maria Van Dijck . Ze werden allen met bloemen en een fruitkorf bedacht. De speciale gast van de dag was natuurlijk de honderdjarige Stans Darcon . Terwijl de ‘ Melando’s ’ op hun accordeon
* Op de foto: Orkavoorzitter Fil Van Doorslaer biedt bloemen aan terwijl de wijkmeester van Stans, Jacqeline Peeters een fruitkorf overhandigt.