History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeAcht dagen topwielersport in België en Nederland Van 17 tot en met 25 augustus zorgt met de vijfde editie van de ‘ Eneco Tour ’ voor een groot wielerfeest in België en Nederland. Daardoor staan gegarandeerd alle topploegen aan de start. Tijdens de etappe, een vlakke rit van ongeveer 156,6 km van Niel naar Hasselt (Provincie Limburg), zullen de internationale toprenners voor de nodige wielersportsensatie zorgen tijdens de namiddag.
Een heus familiefeest voor de wielerfans en supporters Uitzonderlijk was het Nielse gemeentehuis, tijdens dit wielerevenement, voor het publiek gesloten. Vroeg in de morgen waren de gemeente-, de veiligheidsdiensten en het gemeentelijke feestcomité druk in de weer om alles in gereedheid te brengen en van dit wielerevenement een heus dorpsfeest te maken. “Deze ‘wielerhappening’ betekende voor sommige Nielse middenstanders, door het afsluiten van enkele straten, een handicap. Anderzijds hebben de cafés wel goeden zaken gedaan. De kans om de start van een dergelijk evenement te organiseren, moeten we met beide handen grijpen”, aldus Luc Van Linden (Spa), onze Nielse burgervader. Het parcours liep in Niel via de Dorpsstraat, Ridder Berthoutlaan, Sint-Hubertusplein en de Emiel Dewittstraat, waar een parkeerverbod voorzien was vanaf 7 uur ’s ochtends.
De start in Niel van de ‘Eneco Tour’ lokte veel supporters
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
De start van de derde rit op Belgisch grondgebied van de ‘ Eneco Tour ’, de Belgische-Nederlandse wielerronde die deel uitmaakt van de ‘ UCI ProTour’, zorgde op vrijdagmorgen 21 augustus 2009 in de gemeente Niel voor een grote volkstoeloop. Het wielerevenement, dat meer dan vierduizend wielerfans en supporters aantrok, zorgde voor een onvergetelijk dorpsfeest in Niel. Onze ‘ Parel aan de Rupel ’ straalde!
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 24 augustus 2009
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Heideplaats... de verzamelplaats van de toprenners Omstreeks 10 uur kon men in de omgeving van de Heideplaats en de Dorpsstraat, ter hoogte van het gemeentehuis, over de koppen lopen. Alle ingrediënten waren aanwezig om van deze dag een topdag van te maken: een heerlijk zomerweertje, vakantiestemming, een vlekkeloze organisatie en een massa volk om een glimp van de wielervedetten op te vangen. Heel wat fans stonden aan de Heideplaats het konvooi met de autobussen van de verschillende wielerploegen op te wachten. De ‘ Eneco Tour ’ brengt 21 wielerploegen en 155 renners met 31 verschillende nationaliteiten bij elkaar. Vooral de Belgische ploegbus van ‘ Quick-Step ’ werd belaagd bij aankomst op de Heideplaats. Enorm veel fans en supporters stonden rond de bus te drummen om een handtekening te bemachtigen van publiekslieveling Tom Boonen toen deze van de bus stapte. “Nadat vorige week Sabine Appelmans en Els Callens in Niel hadden deelgenomen aan het ‘ Beach Tennistornooi ’, krijgen we nu vedetten te zien zoals Tom Boonen en andere grote wielrenners”, aldus Tom De Vries (Open Vld), schepen voor sport in Niel. “Een dergelijke wedstrijd als de ‘ Eneco Tour ’ is meestal weggelegd voor grote steden. Dat Niel daar nu ook voor in aanmerking kwam, geeft onze gemeente toch een zekere uitstraling”, besluit onze schepen voor sport.
Kort Verslag en beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over deze ‘ Eneco Tour ’ of over het klassement van deze internationale wielrennerwedstrijd 2009, verwijzen wij u graag naar de webstek: www.enecotour.com. Wenst u meer te vernemen over het gemeentelijke feestcomité en over haar toekomstige georganiseerde feestelijkheden, dan kunt u steeds contact opnemen met Walter De Pauw , voorzitter van het ‘ Feestcomité Niel ’, Karl Marxstraat 21 te 2845 Niel – GSM: 0486/067.722 Email: monique.van.acoleyen@telenet.be – Webstek: www.nielcyclocross.be
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit top-wielergebeuren, kunt u ont-dekken door de ‘ rode knop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 113 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht over dit sportgebeuren in beeld
Aan de startlijn ter hoogte van het gemeentehuis Hoewel de voostelling van de renners rond 12 uur plaatsvond, verdrongen zich al vanaf 10 uur heel wat wielerfans voor het opgestelde podium ter hoogte van het Nielse gemeentehuis. De renners kwamen er tussen 10 en 11u30 het vertrekblad aftekenen. Na het ondertekenen van dit vertrekblad werden heel wat renners bij het verlaten van het podium opgewacht door heel wat jeugdige wielerfans om een handtekening als aandenken te bemachtigen. Toen Tom Boonen op het podium verscheen, wenste burgemeester Luc Van Linden , onze nationale topwielren-ner nog veel succes met zijn rit naar Hasselt, de geboortestreek van Tom. In de nabijheid van dit podium had zich ook de Nielse schepen voor financiën, Sofie Terreur (Open Vld), opgesteld om een handtekening te bemachtigen van haar wielrennerfavoriet. Zonder het te verwachten werd zij allicht de meest gelukkige vrouw. Niet alleen werd haar pet ‘ Eneco Tour ’ door haar lievelingsrenner ondertekend maar kreeg zij als toemaatje nog een bloementuil overhandigd van Tom Boonen. Even voordien had Tom deze tuil zelf als eerbewijs in ontvangst mogen nemen op het podium. “Deze bloemen ga ik zo lang mogelijk bewaren. Mensen, wat een dag”, lachte een overgelukkige Sofie.
De start Niel naar Hasselt... een parcours van 156,6 kilometers Omstreeks 12u20 gaf burgemeester Luc Van Linden het startschot van de wielerkoers met vertrek uit Niel en aankomst in Hasselt. Op enkele minuten tijd waren de 155 wielrenners, gevolgd door de publiciteitskaravaan, uit het zicht verdwenen. Tijdens de voorstelling van de renners en nog laat in de namiddag deden de omliggende cafés gouden zaken. “Voor ons is deze Enecotour een schot in de roos. Een dergelijk wielerevenement mag gerust ieder jaar langs komen, kunnen wij van Jeremie Landweer en Sarah Spaanderman , de tevreden uitbaters van ‘ Bistro Café De Paddock ’ in de Dorpsstraat vernemen. Deze internationale wielerwedstrijd kon men ook direct op televisie volgen bij onze nationale televisiezender ‘ Sporza’. Zo kon men om 16u18 vernemen dat onze nationale toprenner Tom Boonen (Quick Step) de aankomstlijn in Hasselt als eerste kwam te overschrijden na een spannende sprint. De Amerikaan Tyler Farrar (Garmin – Slipstream) eindigde als tweede en de Italiaan Francesco Chicchi (Liquigas) beklom als derde het erepodium.