History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeOfficiële inhuldiging van het fietspad en eerste drinkwaterfontein Bij een zonnig zomerweertje, kwamen de iets meer dan een honderdtal fietsers na een korte fietstocht van circa 5 kilometer langs de spoorlijn dat Boom en Niel verbindt, ter hoogte van de Noeverselaan in Boom aan. Daar werden zij verwelkomd door Anita Ceulemans , schepen van openbare werken in de gemeente Boom. Na de gelegenheidstoespraak door Inga Verhaert (SP.a), gedeputeerde provincie Antwerpen [ Lees haar toespraak... ], werd de gedenkplaat langs het nieuwe fietspad officieel onthuld door Patrick Marnef , bur- gemeester van de gemeente Boom. Tegelijkertijd werd ook de eerste drinkwaterfontein, door het Antwerpse provincie- bestuur samen met de PIDPA, officieel in gebruikgenomen. Als toemaatje werd ook de vernieuwde Gendarmerielaan (Boom) officieel ingewandeld. Na deze officiële plechtigheid mochten de deelnemers en aanwezige notabelen genieten van kleine receptie gehouden aan café ‘ De Wandeling ’.
Fietspad langs spoorlijn Niel-Boom feestelijk ingehuldigd
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Donderdagavond 27 augustus 2009 werd ‘ fase 3 ’ van het fietspad, langs de spoorlijn 52 die de gemeente Niel met Boom verbindt, feestelijk ingehuldigd. Voor deze gelegenheid had het College van Burgemeester en Schepenen van Niel en Boom alsook het Provinciebestuur van Antwerpen, de bevolking van beide gemeenten uitgenodigd om het gloednieuwe aangelegde fietspad daadwerkelijk in te fietsen. Pronkstuk op deze fietsroute is de overbrugging van de Potaardestraat (grens tussen Niel en Boom) met een fietsbrug. In totaal omvat de fietsroute 3.5 km veilige en kwaliteitsvolle fiets-paden.
Kort overzicht over deze inhuldiging in beeld
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens deze officiële inhuldiging van het fietspad, kunt u ontdekken door de ‘ middenknop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige fotoreportage ( 72 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op bovenstaand icoontje ( Foto-Niel ) om deze te ontdekken. Indien u in één of andere foto van deze reportage geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorgezonden krijgen (juiste nummering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 29 augustus 2009
* Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Veiliger fietsen tussen Niel en Boom en omgekeerd Fietsen zit in de lift. Steeds meer mensen springen tijdens het weekend op de fiets om een stukje van onze prachtige omgeving te verkennen. Ook tijdens de week nemen werknemers en scholieren met veel plezier de fiets voor hun verplaatsingen. Dat is ook logisch: fietsen is gezond, milieuvriendelijk en … dikwijls ben je veel sneller ter plaatse. De gemeente Niel bezit iets meer dan 12 kilometer fietspaden die tijdens het schooljaar gretig bereden worden door een 400-tal Nielse scholieren. In het weekend wordt er sowieso flink gebruik gemaakt van de fietspaden. Fietstoerisme is immers in opmars en de Rupelstreek verkennen per fiets is een echte aanrader. Niel doet dan ook zijn uiterste best om de fietspaden goed te onderhouden zodat iedereen op een veilige, gezellige manier kan fietsen. Op regelmatige basis worden alle fietspaden nagezien en proper gemaakt. U kunt hieraan meewerken door de gemeentediensten te verwittigen wanneer het fietspad er niet netjes bijligt of dringende herstellingen wenselijk zijn. Deze diensten kunt u tijdens de bureeluren telefonisch bereiken op volgend telefoonnummer: 03/888.34.64 . Tot slot doet het Nielse gemeentebestuur een oproep aan alle bestuurders om bij de start van het schooljaar attent te zijn voor de fietsers én hun begeleiders op de weg.
Kort Verslag - Fotoreportage en beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie
Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij mobiliteitsambtenaar Bart Leemans , administratief adres: Gemeentehuis Niel, Ridder Berthoutlaan 1 te 2845 Niel – Tel. 03-451.11.63 Email: mobiliteit@niel.be – Webstek: www.niel.be.
Gezamenlijke fietstocht als inhuldiging van het nieuwe fietspad Voor de bewoners van Boom was de samenkomst voorzien ter hoogte van het café ‘ De Wandeling ’, Noeverse-laan 68 in Boom. Omstreeks 18 uur vertrok een stoet fietsfanaten voor een korte fietstocht in richting van Niel waar men de deelnemers omstreeks 18u30 opwachtte aan het eetcafé D’A Statie, Stationstraat 143 in Niel. Ter plaatse kreeg elke aanwezige deelnemer een herinneringsgeschenkje (een mobiel fietsachterlicht) aangeboden door het Nielse gemeentebestuur. Na een korte toespraak van Luc Van Linden (SP.a), burgemeester van Niel, werd de gezamenlijke fietstocht in richting van Boom voortgezet [ Lees deze toespraak... ].
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!