News Niel Echo History Home Sprokkels LinkenKoninklijke Verenigde Lijnvissers Niel met een gouden hart
Geschiedenis van de actuele KVL in een notendop Volgens de archieven richtten een handvol werklieden, tewerkgesteld in de steenfabrieken, in 1921 een visclubje op met als naam de ‘ Nielse Vissers ’. Tot en met 1946 is er weinig gekend over het reilen en zeilen van deze toenmalige vissersclub. Intussen had die zich de naam van ‘ Verenigde lijnvissers ’ aangemeten, vermoedelijk door een samengaan van meerdere clubs. Op 17 maart 1958 kregen de ‘Verenigde Lijnvissers’ van het Hof de toelating om zich voortaan ‘ Koninklijke ’ te laten noemen. Momenteel telt deze dynamische vissersvereniging een 140-tal leden. De actuele voorzitter is Wilfried Lauwers , wonende in de Uitbreidingsstraat 39 te 2845 Niel. Het bestuur bestaat uit tien gemotiveerde bestuursleden om alles te doen wat een moderne vissersclub nodig heeft om gezond te overleven en zijn leden te verwennen.
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Vrijdagavond 20 november 2009 vond aan de Nielse visputten een bewonderswaardige gelegenheid plaats. Het bestuur van de hengelsportclub De ‘ Koninklijke Verenigde Lijnvissers ’ beter gekend als de ‘ KVL Niel’ had de bestuursleden van de verschillende plaatselijke seniorenraden uitgenodigd in hun clubhuis. Tijdens deze officiële receptie kregen de voorzitters van de drie seniorenverenigingen die de gemeente Niel rijk is een omslag overhandigd, hetzij de opbrengstgelden van de jaarlijkse tombola van de visclub.
Home
Back
Next
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Kort overzicht in woord en beeld – Evenement van 20 november 2009
Kort overzicht van deze meer dan sympathieke avond in beeld
Wenst u meer te vernemen over de ‘ Koninklijke Verenigde Lijnvissers ’ of over de georganiseerde clubactiviteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met Leon De Wachter , Heiligstraat 51 te 2620 Hemiksem Tel. 03-887.62.38 of GSM: 0468/.649.631 Email: leon.de.wachter@telenet.be.
Een jaarlijkse terugkerende benefietactie Sinds 1954 overhandigt het bestuur van de visvereniging ‘ KVL Niel ’ jaarlijks een financiële bijdrage aan de voor- zitters van de verschillende seniorenraden die de ge- meente rijk is. Een traditie die tot op heden nog steeds in stand wordt gehouden. “Op deze manier willen wij ook ons steentje bijdragen aan de gemeenschap”, legt Wilfried Lauwers , voorzitter van de lijnvissers vereni- ging uit tijdens zijn korte toespraak. In aanwezigheid van Walter Troch , OCMW-voorzitter en schepen voor Welzijn, die officieel afgevaardigd was door het College van Burgemeester en Schepen, kreeg elke voorzitter van de verschillende seniorenverenigingen een omslag overhandigd als financiële steunbetuiging.
Een selectie van enkele sfeerbeelden opgenomen tijdens dit evenement kunt u zoals steeds ont- dekken in ons fotoalbum. U vindt er 25 foto’s in terug. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) aanvragen bij de websitebeheerder via info@fotoniel.be.
Gemeentelijke Seniorenverenigingen De gemeente Niel telt drie politiek getinte seniorenverenigingen: de Socialistische bond van gepensioneerden (S-Plus), de Katholieke bond van gepensioneerden (OKRA) en ten slotte de Koninklijke Liberale gepen-sioneerdenbond .
Meer informatie
Gemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in