De pareltjes van het Sint-Elisabethplein in Niel Op aanvraag van de redactie van een bekend Antwerps dag- blad werden wij dan ook al vroeg op pad gestuurd in een heuse sneeuwstorm om een groepsfoto van het winnende team te vereeuwigen. Rond een kampvuur ter hoogte van hun kerst- boom stonden de inwoners van het Sint-Elisabethplein ons al op te wachten. Een leuke voormiddag, onder neerdwarrelende sneeuwvlokken, gevierd met champagne, met of zonder bij- horende cognac. Op onze vraag vanwaar de naam ‘ pareltjes ’ was het antwoord heel spontaan; “Tijdens de opening van het vernieuwde gemeentehuis van Niel werd het gemeentelijke logo omgedoopt tot ‘ Parel aan de Rupel ’. Vandaar dat de wijk van het Sint-Elisabethplein ook gedoopt werd tot de ‘pareltjes’ van hun wijkplein.” Volgens Marc D’Haenens , voorzitter en woord- voerder van het wijkteam, organiseert hun wijk regelmatig feestjes van gezellig samenzijn. “Met de premie van 60 euro organiseren wij volgende zomer een leuke en smakelijke barbecue voor de wijk”, bevestigd ons de wijkvoorzitter D’Haenens.
De kerstboom van het Sint-Elisabethplein uitgeroepen als winnaar 2009 Volgens de jury werd dit jaar de mooiste en origineelste kerstboomversiering deze van de wijk van het Sint-Elisabethplein te Niel. Door omstandigheden konden de winnaars niet aanwezig zijn om hun prijs in ontvangst nemen tijdens de ‘ kersthappening ’.
Winnaar wedstrijd mooiste versierde Nielse kerstboom 2009
History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeHome
Back
Next
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Sinds 2001 wordt in de gemeente Niel een wedstrijd georganiseerd voor de mooiste en origineelste kerstboomversiering. Dit jaar vond deze plaats op zaterdag 19 december 2009 . Tijdens de ‘ Gemeentelijke Kersthappening ’ wordt dan de winnaar van deze wedstrijd bekendgemaakt.
Kort overzicht van dit gezellige samenzijn in beeld
Een selectie van enkele sfeerbeelden opgenomen tijdens deze meer dan gezellige voormiddag kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 9 foto’s in terug. Klik op bovenstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) aanvragen bij de websitebeheerder via info@fotoniel.be.
Kort overzicht in woord en beeld – Evenement op 20 december 2009
Verslag - fotoreportage & beeldverwerking: Albert De Troch
Copyright 2009 - ADT-SYSTEMS
Wenst u meer te vernemen over het wijkteam ‘ De Pareltjes van het Sint-Elisabethplein ’, dan kunt u steeds contact opnemen met zijn voorzitter Marc D’Haenens , kapelstraat 27 te 2845 Niel Email: mark.dhaenens@gmail.com.
Meer informatie