History News Linken Niel EchoHome
Next
Copyright 2010 - ADT-SYSTEMS
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Een selectie van enkele sfeer- beelden opgenomen tijdens dit evenement kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 12 foto’s in terug. Indien u in één van deze foto’s geïnteresseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de provider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto (juiste nummering aangeven) aan-vragen bij de websitebeheerder via info@fotoniel.be.
Back
Kort overzicht in beeld van dit evenement
Beschrijving geschonken kunstwerk Het kunststuk is gevormd door een ringvormig gesmede staaf met aan de uiteinden twee menselijke figuren balan-cerend opeen spits toelopende drager. Tijdens het ‘ Nielse smeedfestival 2009’, dat traditioneel plaats heeft tijdens het tweede weekeinde van september, hebben de vier leden van de smedersgilde, onder grote publieke belangstelling, deze krachttoer herhaald en een replica van het kampioenenstuk gemaakt.
Europese biënnale van kunstsmeden In de loop van de maand september 2009 nam een vierkoppige delegatie van de Ambachtelijke smedersgilde deel aan het Europese kampioenschap ‘ SMEDEN ’, georganiseerd in de Italiaanse gemeente Stia. Tijdens het tweejaarlijkse smeedtreffen daar werd door Luc Vandecasteele , Raoul De Bosscher , Johan Van Eeno en Andy Vermeersch , in groep, naar eigen ontwerp een kunststuk gesmeed geheel in overeenstemming van het opgelegde thema ‘ Evenwicht ’. Ze behaalden daarmee, volgens het eensluidende verdict van de internationale jury, de wereldtitel in hun categorie.
Een gulle schenker met een hart voor de gemeente Niel Het kunststuk werd nadien aangeboden tijdens de openbare verkoop. Oud-Nielenaar Jozef Andries bracht het hoogste bod uit en schonk onmiddellijk de trofee aan de gemeente Niel als blijk voor zijn waardering voor de samenwerking tussen de Ambachtelijke ‘Smedergilde’ en het Nielse gemeentebestuur die allebei instaan voor de jaarlijkse organisatie van dit smeedfestival.
HomeOp maandagavond 8 februari 2010 vond de officiële overhandiging plaats van de replica van het ‘ Kampioenensmeedstuk ’ gesmeed tijdens het laatste ‘ Nielse smeedfestival ’. Dit evenement vond plaats in het atrium van het Nielse gemeentehuis in aanwezigheid van een delegatie van de ‘Ambach-telijke smedersgilde’ burgemeester Luc Van Linden en schepen voor cultuur Els Verelst .
Overhandiging Kampioenensmeedstuk aan de gemeente Niel
Overzicht in woord en beeld – Persmededeling van 9 februari 2010
SprokkelsGemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Voor bijkomende inlichtingen kan u steeds terecht bij onze lokale Nielse kunstsmid Guy De Bruyne - Matenstraat 76 - 2845 Niel Tel. : 03-844.45.91 – Fax : 03-844.25.48 E-mail : info@hamerenvuur.be – Webstek : www.smedersgilde.be.
Meer informatie