History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeGemeentebestuur Niel doet mee aan de ‘Dikke-truiendag’
Home
Back
Next
Copyright 2010 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Vrijdag 12 februari 2010 is het voor de vierde keer ‘ Dikke-Truiendag ’. Scholieren, ambtenaren en medewerkers van energiebedrijven doen hun dikste slobbertrui aan en zetten de verwarming een paar graden lager. Dat bespaart 7% energie per graad en levert dus beduidend minder CO2-uitstoot op. Maar liefst 40% van alle energie in ons land gaat op aan warmte. In huishoudens is dat 30% van alle gebruikte energie: daarop is minstens een kwart te bezuinigen door vervanging van verwarmings-ketels, dubbel glas en isolatie van gevels, daken en vloeren [ Verneem meer... ].
Voor de derde keer op een rij neemt ook deze maal het Nielse gemeentebestuur deel aan de actie ‘ Dikke-truiendag ’. De eerste keer was het in het voorlopige gemeentehuis en vorig jaar werd de buitendienst in beeld gebracht. Dit jaar wordt de aandacht gevestigd naar goed energiegebruik en worden milieuvriendelijke tips door-geven aan alle gemeentepersoneelsleden door middel van een mooie brochure samengesteld door milieuambtenaar Lieve Janssens . Deze brochure werd door schepen voor cultuur Els Verelst tijdens deze actiedag in het atrium aan het gemeentepersoneel voorgesteld.
Gemeentebestuur Niel doet ook dit jaar mee
Wenst u meer te vernemen over milieutips of over geplande activiteiten in dit verband, kunt u steeds contact opnemen met milieuambtenaar Lieve Janssens , administratief adres; gemeentemagazijn, Volkenbondstraat 78 te 2845 Niel – Tel. 03-888.34.64 Email: lieve.janssens@niel.be – Website: www.niel.be.
Meer informatie
Persmededeling van 13 februari 2010
Milieuvriendelijke tips naar goed energieverbruik Milieuvriendelijke tips en aandacht naar goed energieverbruik vindt u in deze praktische brochure speciaal samen-gesteld naar aanleiding van de ‘ Dikke-truiendag 2010 ’.