History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeEen nationale actie met als doel besparing op energie In 2005 organiseerde: ‘ Milieuzorg Op School’ (MOS) van het ‘ Departement Leefmilieu, Natuur en Energie ’ (Vlaamse overheid) de eerste ‘ Dikke-truiendag’. 16 februari 2005 was precies de dag waarop het ‘ Kyoto-protocol’ in werking trad. Scholieren, ambtenaren en medewerkers van energiebedrijven doen hun dikste slob-bertrui aan en zetten de verwarming een paar graden lager. Dat bespaart 7% energie per graad en levert dus beduidend minder CO2-uitstoot op. Maar liefst 40% van alle energie in ons land gaat op aan warmte. In huis-houdens is dat 30% van alle gebruikte energie: daarop is minstens een kwart te bezuinigen door vervanging van verwarmingsketels, dubbel glas en isolatie van gevels, daken en vloeren.
Dikke-truiendag in de Sint-Hubertusschool Niel
Home
Back
Next
Copyright 2010 - ADT-SYSTEMS
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Fotoreportages over het reilen en zeilen in
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Vrijdag 12 februari 2010 vond voor de vierde maal de ‘ Dikke-Truiendag ’ plaats. De datum kon niet beter gekozen worden want toen men s’ morgen, omstreeks 8 uur, buiten stapte wees de tempera-tuurmeter -7° Celsius aan. Het was dan ook bibberen geblazen!
Ook de Sint-Hubertusschool in Niel deed mee De ‘ Sint-Hubertusschool ’ te Niel deed mee aan deze nationale actie. Omdat in alle klassen de temperatuur enkele graadjes lager was gezet, werd er als gezonde opwarmingsoefening op de speelplaats, omstreeks 08u 30, een danssessie georganiseerd voor alle kids, school- juffen- en schoolmeesters. Een goede manier om aan de koude dag te beginnen. Turnjuf Vanessa Paelinckx , die dit alles in goede banen leidde, had echter nog een verrassing voorzien. Vooraleer de dans begon met de hele school, traden de leerlingen van de 3de graad op. Ze had deze klassen stiekem laten oefenen en volledig in stijl van de “Dansbende” werd er een leuk optreden gegeven net voor het belsignaal. Op deze manier werd het alvast een warme start van een dag met een graadje minder!
Kort overzicht in beeld van deze sfeervolle actie
Een dynamische versie van enkele sfeerbeelden (videofilmpje) opgenomen tijdens dit dans-optreden, kunt u ontdekken door de ‘ middenknop ’ van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. Om deze volledige foto-reportage ( 18 foto’s ) op een meer rustige manier te ontdekken, verwijzen wij u zoals steeds naar ons fotoalbum. Klik op boven-staand icoontje ( FotoNiel ) om deze te ontdekken. In-dien u in één of andere foto van deze reportage geïnte-resseerd bent, kunt u deze laten afdrukken via de pro-vider ‘ Pixum ’ of de gewenste foto doorge-zonden krijgen (juiste num-mering aangeven) door deze aan te vragen via info@fotoniel.be.
Wenst u meer te vernemen over de ouderraad van de ‘ Sint-Hubertus- schoo l’ of over haar georganiseerde activiteiten, dan kunt u steeds contact opnemen met de teamverantwoordelijke Hanjo Anthonissem , postadres: Kerkstraat 15 te 2845 Niel – GSM: 0486/394.874 Email: hanjo@telenet.be – Webstek: www.sint-hubertusschool.be.
Korte nieuwssprokkels in woord en beeld – Persmededeling van 15 februari 2010
Meer informatie
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje