History News Linken Niel Echo Sprokkels HomePaul Van Roy , wonende in Niel in de Wirixstraat, vierde op maandag 21 december 2009 zijn 78ste verjaardag. Paul is de echtgenoot van Regine De Belder (73) en de vader van dochter Christel (50) en zoon Jan (46). Grootouders van vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Deze Nielenaar is zeker niet onbekend voor wie in de gemeente Niel a/d Rupel woont. Geboren en getogen in de gemeente kent hij omzeggens iedereen en heeft hij dikwijls weet van de achter-geschiedenis van vele Nielenaars. Bijna elke straatsteen van de gemeente kent hij. Men zal hem bijna nooit per auto zien verplaatsen. Als hij zich verplaatst in de gemeente is dit steeds ofwel te voet of per fiets.
Paul van Roy... een bekende Nielenaar in de kijker
Home
Next
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
De 'Parel aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht – Persmededeling van 22 februari 2010
De man van de gazet of die van ‘de frut’ Jarenlang doorkruist Paul Van Roy bijna dagelijks de gemeente om nieuws te vergaren als lokale correspon- dent van de ‘ Gazet van Antwerpen’ of ‘ de frut ’ zoals deze krant in de volksmond wel eens wordt genoemd. Al zestig jaar lang verslaat onze nieuwssprokkelaar als correspondent voor de Gazet van Antwerpen het nieuws in Niel. Een record in de Vlaamse journalistiek. Nieuws bijeen sprokkelen van wat er zich allemaal af- speelt in de gemeente Niel is dan ook zijn levensdoel geworden. Niets ontsnapt aan de aandacht van onze reporter. Op bijna elk evenement, gebeurtenis van welke aard ook, is hij omzeggens steeds aanwezig om daarvan een korte verslaggeving over te geven.
Back
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Copyright 2010 - ADT-SYSTEMS
Kort verslag - Fotoreportage & beeldverwerking: Albert De Troch
Meer informatie
Enkele archiefbeelden uit de FotoNiel doos
Van jongs af was Paul Van Roy al een fervente sport-liefhebber. Eerst begon hij met voetbal maar schakelde na één of twee jaar over op basket. Vanaf zijn 15 en tot met zijn 60 lentes toe, speelde hij met een gestalte van 1 meter 90 voor vier basketbalclubs: ‘ Rubo Niel ’, ' Niel ', ' Don Bosco ' en ' Flam Boys Niel '. Paul is na de dood van Bert Van Mechelen de levende recordhouder ‘meeste punten tijdens één basketbalmatch’ van ons land. In 1957 scoorde hij in één wedstrijd voor Rubo Niel 75 punten tegen Bressoux in tweede nationale. Paul bleef dan ook actief in het Nielse basketwereldje tot en met zijn 60ste verjaardag. Nu op zijn 78ste fiets Paul nog elk weekend in zijn eentje naar het voetbalveld van Beveren om voor zijn kleinzonen te gaan supporteren. [ Verneem meer... ].
In zijn tijd een bekende Nielse basketspeler
Een record in de Vlaamse journalistiek In 1949, toen de commerciële balpen nog maar drie jaar in de winkelrekken lag, begon de journalistieke carrière van Paul Van Roy als correspondent voor bovenvermelde Antwerpse nieuwskrant. Destijds speelde hij basket bij ‘ Rubo Niel ’. Na één van deze basketmatchen kwam Mil Cattoir (rubriekschrijver bij de Gazet van Antwerpen) naar hem toe met de vraag of hij in de toekomst de basketwedstrijden voor zijn krant niet wilde verslaan. Later is daar het voetbal bijgekomen, met zijn grote voorliefde voor ‘ FC Rupel Boom’ en het plaatselijke nieuws voor de gemeente Niel. Sindsdien schrijft hij nog altijd een tiental artikels per week, sportverslagen inbegrepen. “Paul denkt dat de gazet niet vol geraakt als hij geen ‘stukske’ heeft doorgestuurd”, geeft zijn echtgenote Regine volmondig toe. “Zolang ik kan, of ze zouden mij op de ‘Gazet’ moeten buitensmijten, ga ik nog elke dag op nieuwsjagen. Ik heb er plezier van om met een primeur thuis te komen’, geeft Paul grif toe.
Wenst u meer te vernemen of hebt u iets nieuws te melden, neem dan gerust contact op met Paul Van Roy , Wirixstraat 54 te 2845 Niel Tel. 03-888.25.75 of GSM: 0497/990.729 Email: paulvanroy@skynet.be.