Back
LinkenBekende Nielenaar van geboorte: Jan Decleir Jan Amanda Gustaaf Decleir (Niel, 14 februari 1946) is een Vlaamse acteur. Decleir heeft voor het toneel gewerkt, maar bereikte een miljoenenpubliek met zijn optredens in speelfilms. [ Verneem meer over de bekende Vlaamse acteur... ].
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 17 augustus 2008
Het middelpunt van de gemeente Niel
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Van maandag 1 juli tot en met zaterdag 30 augustus 2008 houdt de ‘ Gazet van Antwerpen’ een speciale actie. Tijdens deze zomermaanden gaan de journalisten van deze krant op zoek naar het geografische middelpunt van 100 gemeenten. Tegelijkertijd beschrijven ze wat er te beleven valt.
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Bezienswaardigheden en toeristische troeven
Gemeente Niel...
Een gratis geschenkje aangeboden door de GvA
Een gratis bakje 'Antwerps Bolleke'
Geografisch middelpunt van de gemeente Het geografische middelpunt van Niel ligt na- melijk in het natuurgebied tussen de visputten en de laatst overgebleven steenbakkerij in de gemeente. Met haar iets meer dan 9000 in- woners heeft de gemeente Niel, die teruggaat tot 1150, een rijk verleden. [ Verneem meer... ]
- Het Spaans Toreken, een 16de-eeuwse, Spaanse bakstenen toren; - Het Wetenschapspark Waterfront; - Hellegat, oude woonbuurt tussen de steenbakkerijen; - Het Kasteel Nielerbroek; - Het Sint-Hubertusplein met de Onze-Lieve-Vrouwkerk, een beschermd dorpsgezicht; - De Nielse jaarmarkt met internationale cyclo-cross; - Het ‘afdraagstertje’, een standbeeld van een meisje dat de kinderarbeid in de baksteenindustrie uitbeeld.
News Niel Echo HistoryCopyright 2008 - ADT-SYSTEMS
SprokkelsNext
Home
HomeOp vrijdag 8 augustus had het promotie-team van de GvA haar stand opgeslagen op de Heideplaats in het dorpscentrum van Niel. Tussen 10 en 14 uur mochten hun lezers de uitgesneden bon uit de krant komen inleveren en kregen daarvoor in ruil een gratis 4-pack flesjes van ‘ De Koninck’ aangeboden. Honderden Nielenaars vonden hun weg naar deze standplaats. De regen, die op sommige momenten met bakken water uit de hemel viel, kon hun werkelijk niet deren om hun geschenkje in ont-vangst te nemen.