Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
LinkenGemeente Niel...
Het zomerconcert 2008 De Cultuurraad Niel organiseerde in deze prachtige tuin, waar het zalig vertoeven is, haar openluchtconcert met het gastoptreden van het ‘ Kirke Strijkkwartet ’ uit Antwerpen. De weersomstandigheden waren gunstig zodat de aanwezigen ten volle konden genieten van het prachtige uitgevoerde repertoire van het strijkkwartet.
Er zit muziek in... de tuin van de bib Niel
HomeWenst u meer te vernemen over de toekomstige cultuuractiviteiten van de Nielse Cultuurraad, dan kunt u steeds terecht bij cultuurambtenaar Sandy Van de Velde , Dorpsstraat 26 – 2845 Niel. Tel. 03-451.00.30 Email: sandy.van.de.velde@niel.be – Webstek: www.niel.be.
Zondagmorgen 24 augustus 2008 was iedere cultuurliefhebber vanaf 11 uur welkom in de tuin van de gemeentelijke bibliotheek van Niel, Antwerpsestraat 24 te Niel. De toegang was volledig gratis en een 70-tal muziekliefhebbers hebben gevolg gegeven aan deze uitnodiging.
Meer informatie
Overzicht van deze muzikale voormiddag in beeld
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Niel EchoHet bestuur van de Cultuurraad Niel Willy Somers is nu al 10 jaar voorzitter van de Nielse cultuurraad. Roger Van den Broeck is al gedurende 19 jaar de penningmeester van deze gemeentelijke cultuurraad. Regine De Belder is ondervoorzitster, Bert Segers cultureel secretaris. Vic Van Dijck en Leo Van den Mosselaer zijn bestuurslid. De cultuurraad krijgt ook steun van cultuurcoördinator Sandy Van de Velde en de nieuwe schepen van cultuur, Els Verelst .
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 31 foto’s opgenomen tijdens het optreden van het Kirke strijkkwartet . Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (video-filmpje) kan u tevens ontdekken door de rode knop in het midden van nevenstaand televisie-schermpje aan te klikken. U kunt er tevens één van de muziekuitvoeringen van het strijkkwartet Kirke beluisteren die ter plaatse werd op-genomen met hun toelating.
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Het 'Strijkkwartet Kirke' De bezielers van het ' Kirke Strijkkwartet ' zijn Saartje De Muynck (viool) en Evelien Vandeweerdt (altviool). Als enthousiaste collega’s en vriendinnen uit het Ant- werpse richtten zij het strijkkwartet op en begonnen zij op regelmatige basis te repeteren. Dit groeide spon- taan uit tot een hechte samenwerking. Ondertussen kwamen Joanna Vlaeminck (viool) en Jozefien Peelman (cello) het strijkkwartet vervoegen. Het ‘ Kirke Strijkkwartet ’ heeft zijn naam te danken aan de tovernimf Kirke die volgens de Griekse mythologie op het paradijselijke eiland Ayaya woonde. Eiland be- kend voor zijn heerlijke spijzen en drank die er in over- vloed vloeiden. Deze tovenares bezat ook de toverkracht om lastige mannen te veranderen in borstelige zwijnen. Een uitgebreide biografie met meer informatie kan je terugvinden op hun webstek...
History SprokkelsOverzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 26 augustus 2008
Back
NewsEven geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Home
Next