Next
LinkenEven geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
HomeOverzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 18 september 2008
Niel EchoGemeente Niel...
De grootste smedenmanifestatie in Europa Het smeedfestival dat tien jaar geleden neerstreek in onze Rupelgemeente is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijks internationaal smeedtreffen. De ‘ Ambachtelijke Smedersgilde van België ’ ontvangen in samenwerking met onze Nielse kunstsmid Guy De Bruyne als plaatselijk boegbeeld, jaarlijks deelnemers uit binnen- en buitenland. Gezien het aantal opgestelde smidsvuren is dit de grootste manifestatie van dien aard in Europa. Dit jaar kwamen 45 kunstsmeden, waarvan sommigen afkomstig zijn uit Nederland-, Oostenrijk-, Duistland-, Frankrijk en Oekraïne hun smeedkunsten voorstellen aan de talrijk opgekomen geïnteresseerden. Tijdens het ganse weekend wordt er door-lopend gesmeed tot zondag namiddag, waarna een openbare verkoop van handgesmede stukken de manifestatie afsluit.
Internationaal smeedtreffen - 2008
De tiende editie van het ‘ Internationale Smeedtreffen ’ op het Sint-Hubertusplein in Niel/aan de Rupel, vond plaats tussen vrijdag 12 tot en met zondag 14 september 2008 en was ook dit jaar een geslaagd evenement. Zoals de vorige vier jaar werd tijdens dit smeedtreffen ook een koppel op traditionele Schotse wijze door de meesters van het vuur in de echt verbonden.
Meer informatie
HistoryKort overzicht over dit internationale smedenfestival in beeld
Back
Home
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
De Ambachtelijke Smedersgilde van België Het smeedfestival is uit de gemeente Niel niet meer weg te denken. In samenwerking met de ‘ Ambachtelijke Smedersgilde ’ heeft deze manifestatie steeds plaats tijdens het weekeinde van de 2de week van september. Na de begraafplaatspoort en het bloemenboeket die de voorbije jaren zijn gerealiseerd hebben de smeden dit jaar hun eigen ‘ding’ verwezenlijkt. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Smedersgilde wordt in de Sint-Jozef-kerk van Hellegat een tentoonstelling gehouden met handgesmede stukken. Deze Nielse kerk is op vrijdag en zaterdag open van 10 u tot 22 u (de toegang is vrij) en zondag tot 18 u en dit tot en met 12 oktober 2008 .
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 83 foto’s opgenomen tijdens ons bezoek aan het smedenfestival op zaterdag-voormiddag alsook van het voltrokken huwelijk aan het aanbeeld. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ont-dekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage met een korte reactie van onze Nielse kunstsmid Guy De Bruyne (videofilmpje) kan u tevens ontdekken en beluisteren door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kris en Christel trouwen tussen hamer en aambeeld Kris De Beuckelaer (28) en Christel Hellinx (22), beiden uit Niel, beleefden op zaterdagmorgen 13 september een bijzondere dag. Op één dag legden zij driemaal de huwelijksbelofte af. Eerst trokken Kris en Christel naar het gemeentehuis waar de burgemeester het burgerlijke huwelijk voltrok en omstreeks 11 uur werd hun huwelijks- belofte nog eens extra bezegeld bij het smidsvuur op de Sint-Hubertusplein, waar het internationale smeden- festival aan de gang was. De Nielse kunstsmid Guy De Buyne en zijn helper Pierre Mampaey voltrokken naar Schotse traditie de huwelijksbezegeling op het aanbeeld Tenslotte vond diezelfde voormiddag de kerkelijke in- zegening plaats. Verneem meer...
Sprokkels Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
NewsCopyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Voor bijkomende inlichtingen kan u steeds terecht bij Guy De Bruyne Matenstraat 76 - 2845 Niel Tel. : 03-844.45.91 – Fax : 03-844.25.48 E-mail : info@hamerenenvuur.be – Webstek : www.smedersgilde.be.