Wij wensen aan alle Nielse scholiertjes veel vreugde en een mooi schooljaar toe!
Gemeente Niel...
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
NewsFotoreportages over het reilen en zeilen in de
Home
Na negen weken vakantie schoot de schoolbel maandagmorgen 1 september 2008 weer in actie. Voor zowat 1 miljoen leerlingen en duizenden leerkrachten startte de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Op die dag spelen de kinderen weer een hoofdrol op hun speelplaats. Voor vele gezinnen gaat hun kind voor het eerst naar school. Voor sommigen heeft die eerste schooldag een heel bijzondere betekenis. Ook voor vele jonge Nielenaars was het ook hun eerste schooldag. Voor velen weer even wennen aan de school. Voor de ene al wat makkelijker dan voor de ander. Veel lachende maar ook betraande gezichtjes toonden zich aan de schoolpoort.
SprokkelsDe 'eersteklasjes' in de gemeente Niel
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 20 september - 'Goednieuwskrant' - GvA
HistoryGeschiedenis over het recht op onderwijs in België In de Belgische grondwet staat geschreven dat iedereen recht heeft op onderwijs, met eerbied voor de fundamentele rechten en vrijheden. Om dit leer- recht te garanderen, is er een leerplicht. Deze leer- plicht is gebonden aan het kind. Het maakt niet uit hoe het kind onderwijs krijgt. De vrijheid van onderwijs is in België van toepassing op de ouders. Overtredingen van de leerplichtwet kunnen dus nooit door de leerlingen, maar enkel door de ouders begaan worden. De wet van 19 mei 1914 introduceerde de leerplicht voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar en bepaalde dat de bovenste leeftijdsgrens zou ver- hoogd worden tot 13 en vervolgens 14 jaar. In 1953 werd de leerplicht verlengd tot 15 jaar. Toen in de jaren zeventig een aantal studies een duidelijk ver- band toonden tussen onderwijsniveau en werkloos- heid,werd de leerplicht verlengd tot 16 jaar. Uitein- delijk werd de leerplicht door de wet van 29 juni 1983 verlengd tot 18 jaar (info: Wikipedia). Deze bron is in die zin achterhaald dat ouders waarvan de kinderen spijbelen aangepakt worden door de Vlaamse deelregering in het kader van kinderverwaarlozing. Er worden initiatieven ontwikkeld om o.a. het.’Kindergeld’ in te houden. (ndr).
Next
Back
Kort overzicht van deze eerste schooldag in beeld
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Een bekend Antwerps dagblad stuurde haar fotoreporters op het terrein om van deze eerste schooldag unieke klasfoto’s te maken van de eerste leerjaren uit de regio. Maar liefst 1.417 foto’s werden genomen van deze nieuwe schoolgangertjes. De gelegen-heid om een bezoekje te brengen aan de gemeentelijke basisschool in de Schuttershof-straat (52 nieuwe scholliertjes) en in de Sint-Hubertusschool (51 scholliertjes)in de Kerkstraat te Niel. Een kleine selectie van enkele moment-opnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 12 foto’s opgenomen tijdens de eerste uren van dit nieuwe schooljaar. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken.
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Home Linken Niel Echo