Van deze tentoonstelling gebruik makend, heeft all-round Nielenaar Gie Wyckmans , bekend in de gemeente als de man met de eeuwige hoed als geijkt handelsmerk, enkele van zijn werken tentoongesteld. Gie beschildert met op waterbasis verdunde ecoline- of acrylverven een onder-liggend fotobeeld. De hieruit resulterende foto-schilderijen uiten zich door een uitgesproken zachte of heftige coloriek gekoppeld aan een harde uitgesproken liniëring. De eerste tentoonstellingsuitgave van deze experimentator mag men zo succesvol noemen dat ze zeker – op een andere locatie weliswaar – voor velerlei herhalingen vatbaar is. Verscheidene bezoekers waren meer dan geïnteresseerd in de tentoongestelde werken. In veel gevallen waren het taferelen van gekende plaatsen in Niel.
Even geduld bij het opladen van het video-filmpje.
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
History HomeDe hobby- en handwerktentoonstelling Om de twee jaar organiseert deze damesvereniging een hobby- en handwerktentoonstelling en weet met deze een lange traditie voort te zetten. Ook dit jaar hadden de dames niet stilgezeten. Men kon opnieuw een mooie collectie handwerken-, pareljuwelen en wenskaarten tijdens deze tentoonstelling bewonderen. De toegang was volledig gratis en iedereen was er uiterst welkom. Zoals steeds kon men er ter plaatse smullen van hun ‘home made’ pannenkoeken met heerlijke koffie, naar aloud recept van Mariette en Justine . Natuurlijk kon de traditionele ‘tombola’ niet ontbreken. Terug ging menig bezoeker huiswaarts met mooie prijzen. De vereniging heeft een 250-tal bezoekers op hun tentoonstelling mogen verwelkomen en daarmee kunnen we besluiten dat ook dit evenement, zoals de vorige edities, geslaagd was.
Wenst u meer te vernemen over deze Nielse damesvereniging of over haar georganiseerde activiteiten, kan u steeds contact opnemen met Mariette Van der Velde , voorzitster van de ‘ Liberale Dames- en Juffersbond Niel ’, Volkenbondstraat 44/bus 25 te 2845 Niel – Tel. 03-844.34.19 .
Kort overzicht van deze tentoonstelling in beeld
Korte beschrijving van deze damesvereniging in een notendop De meeste Nielse verenigingen die ontstonden in het begin van vorige eeuw hebben meestal de twee wereldoorlogen overleefd. Op 23 januari 1921 stichtte men de ‘ Liberale Dames- en Juffersbond ’. Hun eerste voorzitster was mevrouw August Calluy , secretaresse mevrouw Alfons Nauwelaers en schatbewaarder mevrouw Louis Cop-Henderickx . Deze damesvereniging vierde dit jaar haar 87-jarige bestaan. Deze vereniging telt momenteel een 106- tal leden die regelmatig samenkomen op hun diverse koffietafels of hun jaarlijks georganiseerd reisje naar Blankenberge. Het bestuur van deze vereniging telt acht leden en mag steeds rekenen op een groot aantal vrijwilligers om een handje toe te steken bij de verschillende georganiseerde activiteiten van deze damesvereniging. Mariette Van der Velde is de actuele voorzitster van deze damesvereniging.
Vernissage/tentoonstelling Fotoschilderingen
Hobby- en handwerktentoonstelling
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Meer informatie
LinkenEen selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 30 foto’s opgenomen tijdens ons bezoek aan deze tentoonstelling. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om onze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze foto-reportage (videofilmpje) kan u tevens ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Niel EchoTijdens het weekend van 20 op 21 september 2008 organiseerde de ‘ Nielse Liberale Dames- en Juffers-bond ’, lid van de Culturele Raad Niel, hun tweejaarlijkse ‘ Hobby- en handwerktentoontstelling ’. Dit evenement vond plaats in de feestzaal ‘ Den Tighel ’, Dorpsstraat 42 te Niel.
Next
Back
Gemeente Niel...
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 23 september 2008
Sprokkels Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Home
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
News