Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Gemeente Niel...
Overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 2 oktober 2008
Opendeurdag bij computerclub Monitor Niel
Wenst u meer te vernemen over deze Nielse computerclub en over hun activiteiten, dan kan u steeds terecht bij Jhonny Van Dam jr . p/a Theo Van Rijswijklaan 44 te 2850 Boom – Tel. 03-888.40.39 - E-mail: jhonny.bestuur@monitorniel.be – Webstek: www.monitorniel.be.
Computerclub ‘ Monitor Niel ’, de computerclub in de Rupelstreek, hield haar ‘ Jaarlijkse Opendeurdag ’ op zondag 28 september 2008 tussen 10 en 18 uur, in de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat 1 te Niel. Een meer dan interessante belevenis voor iedere computerliefhebber of geïnteresseerde.
Meer informatie
Kort overzicht over dat computerevenement
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Back
NewsCursussen voor ‘dummies’ en gevorderden Zoals in iedere club zijn er beginnelingen en gevorderden in het bedrijven van hun 'passie'. De clubleden kunnen er niet enkel terecht met hun vragen over hun eventuele computerproblemen, maar kunnen er vanaf dit jaar ook een cursus volgen over het basisgebruik van het Internet. Voor de gevorderden wordt optimalisatie van het internetgebruik bijgebracht. Er bestaat een cursus ‘Excel MS’ voor beginnelingen en voor gevorderden. Nieuw ook, vanaf dit jaar, is een cursus in de digitale beeldverwerking. Deze gaat van start op 13 oktober. Men leert er o.a..hoe men zijn fotomateriaal omzet naar een ‘slide show’. Op jaarbasis betaalt elk clublid, laagdrempelig budget mag men zulks noemen, 20 € voor de deelname aan deze cursussen.
Home
Linken HomeNext
Niel EchoEen meer dan interessante opendeurdag
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Samenwerkingsproject tussen school en computerclub Sinds 1999 heeft deze Nielse computerclub een samenwerkingsovereenkomst met de vriendenkring van de gemeentelijke basisschool (GBS). De computerclub mag de lokalen van de school gebruiken voor hun clubactiviteiten. Als tegenprestatie stelt deze club ook hun computers (hardware) ter beschikking van de school. Deze jarenlange samenwerking tussen school en computerclub werkt optimaal. Zo wordt ook de factuur voor het internetgebruik in twee gedeeld. Enerzijds kunnen de leerlingen van de school tijdens de schooldagen vrij beschikken over dit medium en anderzijds kunnen de computerclubleden tijdens hun activiteiten ook over deze internetlijn beschikken. Een ‘win-win operatie’.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
HistoryEen selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 24 foto’s opgenomen tijdens deze opendeurdag. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u tevens ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
SprokkelsTijdens deze opendeurdag, waarbij de toegang volledig gratis was, haalde de ‘Computerclub Monitor Niel’ alle computermateriaal boven. De bezoekers konden een aantal actieve clubleden ontmoetten die hun uitleg verschaften over wat ‘hun’ computerclub aan te bieden heeft. Daarbij werden doorlopende demonstraties gegeven en de bezoekers mochten gratis surfen op de diverse computers die ter beschikking stonden. Voor de hongerigen waren er hamburgers en braadworsten voorzien. Dorstigen werden natuurlijk niet vergeten! Ze konden terecht in de cafetaria. De allerkleinsten werden niet vergeten en die konden zich uitleven in het springkasteel.
Kort overzicht over deze Nielse computerclub ‘ Monitor Niel ’, de gezelligste computerclub van de Rupel- streek en ver daarbuiten. Opgestart met haar activiteiten in 1989 bestaat nu al 19 jaar. Deze Nielse club telt mo- menteel een 90-tal leden. Ze zijn omkaderd door vijf bestuursleden onder het voorzitterschap van Jhonny Van Dam Jr . Gezien deze computerclub een familiaal karakter heeft kan zij steeds rekenen op de mede- werking van een groot aantal vrijwillige medewerkers die hen ondersteunen bij de diverse activiteiten en festiviteiten. Zulks vindt men ook terug in het uitteke- nen van het beleid van hun culturele vereniging. Elke tweede en derde maandag en elke vierde zaterdag van de maand vinden de clubbijeenkomsten plaats in de refter van GBS-Niel. (Veldstraat 1 - 2845 Niel). 's Maandags beginnen hun activiteiten om 19.00 uur en 's zaterdags is dit van 10.00 uur, tot sluiting om 16.00 uur.
Blikvangers van deze opendeurdag Tijdens deze opendeurdag werd ook het vernieuwde computerlokaal in deze school voorgesteld. Een resem van nieuwe computers, maar ook het ‘actif board’, een digitaal interactief projectiebord. Eén van de specifieke blikvangers die dit jaar zeker onze aandacht trok was het werpen van een ‘computerscherm’. Op het speelplein van de school kon men zich inschrijven in deze niet alledaagse activiteit . De persoon die het computerscherm het verst kon werpen won de hoofdprijs (een ‘al-in-one’ printer). Succes verzekert! Menig bezoeker waagde zich aan dit niet alledaagse gebeuren. Brits Godelieve (56) die zich juist kwam in te schrijven in de cursus voor internetgebruik voor ‘dummy’s’. “Thuis heb ik nog geen Internet en alvorens een abonnement te nemen wil ik er meer over kennen”, laat Godelieve ons weten. Eenmaal op de speelplaats gekomen waagde zij zich ook aan het verste werpen van afgedankte of niet meer werkende computerschermen. Haar man Louis Mattys , wou zich ook niet onbetuigd laten en waagde zich ook aan het ‘computerschermgooien’. ‘Thuis zou ik zoiets niet mogen doen’, fluisterde hij ons toe.