Niel Echo SprokkelsDag voor de jeugd in Niel - Anno 2008
Een dag bol van kinderattracties Bij een zonnige namiddag kwamen de talrijk opge- komen kinderen, vergezelt met of zonder hun familieleden, naar de terreinen van de Nielse sport- hal afgezakt. De toegang was volledig gratis en iedereen was uiterst welkom om een kijkje te komen nemen. Diverse attracties, zoals verschil- lende springkastelen-, een ‘speleo-mobiel’-, bump- ball en het traditionele schminkstandje stonden op de terreinen opgesteld. De kinderen konden zich erop uitleven. Zelfs de sprookjesvertelster Freeze van Ketnet was aanwezig. Er werd ter plaatse ook een initiatie aangeboden in basket-, volley- en voet- bal. Buiten deze klassiekers waren er dit jaar enkele nieuwe attracties bijgekomen. Een hindernis-, kabel-, en glijbaanparcours en een stierrodeo. De kabelbaan en de stierrodeo leken het meest in trek bij de jeugd te zijn. Hun pret kon niet op. Natuurlijk kon men ter plaatse ook een ‘natje en een droogje’ verkrijgen en dit aan democratische prijzen.
Home
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Next
Back
Wenst u meer informatie over het gevoerde jeugdbeleid in de gemeente Niel, kan u zich steeds wenden tot Christel Waerzeggers , jeugd- consulent, Sporthal ‘August Wyn’, Jozef Wauterslaan te 2845 Niel – Tel. 03-888.35.00 – E-mail: jeugddienst.niel@telenet.be – Webstek: www.jeugdraadniel.be.
Kort overzicht over deze Nielse jeugddag in beeld
Home Linken NewsEen selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 72 foto’s opgenomen tijdens deze jeugddag. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u tevens ont-dekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. U kunt er tevens de korte reactie beluisteren van Melissa Verbeeck , voorzitster van de Nielse jeugdraad, als ook de reactie van Tom De Vries , schepen voor jeugd en sport.
Een jaarlijks terugkerende succesformule Zoals de vorige edities was ook deze ‘dag voor de jeugd’ een geslaagd kinderfeest. Zowel de allerkleinste tot de allergrootste kinderen konden een volledige namiddag hun gang gaan op de diverse attracties. Alle Nielse jeugdverenigingen waren uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteiten. Opvallend was wel de jeugd-bewegingen de ‘ Scouts van Hellegat ’ en de ‘ Chiro Niel ’ deze jeugddag volledig ondersteunden en waarvan hun jonge leden alom aanwezig waren. De Acro turners van de turnkring VGL gaven een demonstratie van hun kunnen met hun trampolinespringers. De knutselacademie ‘ Steenrood ’ waren vertegenwoordigd. Volgens de organisatoren waren er, en dit in alle leeftijden, op deze jeugddag meer dan een 200-tal kinderen aanwezig. Een punt is zeker: voor jong en oud was er het gewenste. Voor de kinderen was die namiddag een spetterende en onvergetelijke dag. Een gewaardeerd proficiat voor de initiatiefnemers voor hun schitterende samenwerking. Wij kijken al uit naar de volgende editie!
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 2 oktober 2008
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
History Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Meer informatie
Omdat kinderen belangrijk zijn voor de gemeente Niel, organiseert de Nielse jeugdraad in samenwerking met het gemeentebestuur sinds 2002 een jaarlijks terugkerende hoogdag voor de jeugd. Zondagnamiddag 28 september 2008 vond voor de zesde maal de ‘ dag voor de jeugd ’ plaats. Zoals de vorige edities vond dit kinderevenement ook dit jaar plaats op de terreinen van de gemeentelijke sporthal A Wyn, in de Jozef Wauterslaan te Niel.