Wenst u meer te vernemen over deze Nielse trappistenfeesten of over hun activiteiten, dan kan u zich steeds wenden tot hun woordvoerder Frans Brits , Achturenplein 27 te 2845 Niel – Tel. 03-888.80.30 E-mail: frans.brits@telenet.be – Webstek: www.trappistenfeesten.be.
Next
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 39 foto’s opgenomen tijdens ons bezoek aan de Nielse trappistenfeesten. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ook ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. U kunt er een korte, ter plaatse opgenomen, reactie beluisteren van een trappistenliefhebber uit Sint-Niklaas, alsook de reactie van de Engelse touroperator uit Essex.
Traditiegetrouw organiseerde ‘ Chiro Niel ’, tijdens het eerste weekend van de maand oktober, haar jaarlijkse ‘ Trappistenfeesten ’. Deze 17de editie vond plaats in het weekend van 4 en 5 oktober 2008 . Zoals de vorige jaren werd de ‘kapel’, in de Kerkstraat in Niel, omgetoverd tot een ‘hoogmis’ voor bierliefhebbers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de ‘ Chiro Aartselaar ’. In de loop van de maand augustus ging hun chalet volledig en reddeloos verloren, inclusief al hun kampeermateriaal, tijdens een brand.
HomeMeer informatie
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht van een trappistennamiddag in beeld
Vier verschillende abdijkazen en een speciaal trappistenbier-ijsje Uiteraard ontbrak ook dit jaar het gerenommeerde kaasplankje niet. De voorkeur ging deze keer uit naar vier trappistenkazen (Westmalle, Orval, Chimay en Orval/Bier). Ten slotte is er dit jaar ook het speciale ‘ Trappistenbier-ijs ’ te proeven, gemaakt met trappistenbier van Westmalle door ‘ Het Boerenijsje’ uit Loenhout. Een ware lekkernij!
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
SprokkelsBack
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 9 oktober 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Niel EchoHome
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Opsomming van de verschillende variëteiten van Trappistenbier Volgende originele trappistenbieren kon men ter plaatse degusteren: Achel (Blond, Bruin & Extra) van de St.-Benedictusabdij te Hamont-Achel; Chimay (Rood, Tripel van het vat, Blauw en exclusief de Dorée) van de Abdij N.D. Scourmont te Forge les Chimay; Orval (Orval exclusief en de Petite Orval) van de Abdij N.D. d'Orval te Villers devant Orval; Rochefort (6°, 8° en 10°) van de Abdij de St.- Remy te Rochefort; Westmalle (Dubbel van het vat, Tripel en exclusief Extra), van de Abdij O.L.V. van het H. Hart van Jezus te Westmalle. De veel-besproken en exquise Westvleteren (Blond, 8° en 12°) van de St.-Sixtusabdij te Westvleteren. Uitgeroepen als het beste bier ter wereld, met beperkte productiecapaciteit, is het aanbod echter beperkt. Tot slot de enige buitenlandse Trappist de la Trappe (Enkel, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte en Bock) van de Nederlandse Abdij O.L.V. van Koningshoeven te Berckel-Enschot.
HistoryEen hoogmis voor trappistenliefhebbers rappistenbier is tegenwoordig erg populair geworden. Twee jaar geleden werd nog het veelbesproken trap- pistenbier ‘ Westvleteren ’ uitgeroepen tot het beste bier op deze wereld. Tijdens deze twee dagendurende hoogmis voor bierliefhebbers konden zij er alle varië- teiten van de zeven echte Belgische trappistenbieren proeven en vergelijken. De 130 voorziene zitplaatsen in de ‘kapel’ waren voortdurend volzet door fijnproevers van een lekkere trappist. Klaarblijkelijk zijn de Nielse trappistenfeesten sindsdien bekend over onze lands- grenzen heen. Zelfs een autobus met Engelse bierlief- hebbers uit Essex kwam speciaal naar Niel afgezakt om de verschillende trappistenbieren te proeven.
LinkenEen vleugje voorgeschiedenis in een notendop... Zestien jaar geleden (1992) staken enkele oud-Chiroleiders de koppen bij elkaar. Het werd de doopvont voor het inrichten van een plaatselijke ‘ Trappistenavond ’. Deze eerste trappistenavond was meteen een schot in de roos. Onder impuls van Frans Brits (wordt door zijn kompanen als de grote bezieler naar voor geschoven), werd besloten dit initiatief voort te zetten. Van jaar tot jaar werd de organisatie uitgebreid. Sindsdien organiseert dit chiro-team, met tal van vrijwillige medewerkers, al jaren de tot ver buiten de provinciegrenzen gekende ‘ Trappistenfeesten ’.
De trappistenfeesten van de Nielse Chiro
Gemeente Niel...
Ook aan de wijnliefhebbers werd gedacht Zoals al enkele jaren komen ook de niet bierdrinkers aan hun trekken. De wijnliefhebbers konden ter plaatse rode Trappistenwijn van de Spaanse abdij N.S. de la Oliva uit Carcastillo (Navara) en een witte wijn van de Oostenrijkse Cisterciënzerabdij HeiligenKreuz (Wienerwald) degusteren. Alsook de Trappistenlikeur vd abdij Mariawald (Duitsland) stond op de kaart.
News