Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht van dit herfstconcert in beeld
SprokkelsDe ‘Nielse ConcertBand’ Opgericht begin 2007 organiseert deze muziekvereniging op regelmatige tijdstippen seizoensgebonden concerten. In de loop van januari een ‘ Aperitiefconcert ’, in maart haar ‘ Lenteconcert ’. De seizoensafsluiter is in oktober met haar ‘ Herfstconcert ’. Elk van deze opgevoerde concerten zijn steeds een verwendag voor elke muziek-liefhebber. Toen de Nielse ConcertBand onder de doopvont werd gehouden telde deze muziekvereniging juist geteld 34 muzikanten. Thans is deze muziekvereniging uitgegroeid tot 45 dynamische en talentvolle muzikanten. Bij haar diverse activiteiten kan zij ook rekenen op een 20-tal vrijwillige medewerkers die achter de schermen en de bediening staan in de feestzaal.
Niel EchoFotoreportages over het reilen en zeilen in de
History LinkenGemeente Niel...
Back
Overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 14 oktober 2008
De gemeente Niel draagt, met een zekere fierheid, de naam van een culturele en groene gemeente. Bij de Cultuurraad Niel zijn er 23 verenigingen aangesloten. Eén van deze is de ‘ Nielse ConcertBand ’, een gevestigde waarde in het Nielse verenigingsleven.
HomeGastsolist Gan Van Wouwe Gan werd geboren op 28 augustus 1953 en studeerde als jonge snaak klarinet aan de muziekacademie van Boom. Later werd hij vooral actief op altsax en nam lessen bij Marcel Denie (1ste alt sax in het orkest van Francis Bay ) en aan de Antwerpse Big Bandschool onder leiding van Freddy Sunder . Gan Van Wouwe speelde in het dansorkest ‘ The Skyliners ’ en 16 jaar in het orkest van Lou Roman . Hij werkte met verschillende nationale en internationale vedetten, zoals met Rob De Nijs , Gunther Neefs , Jo Lemaire , Shirley Bassey , Nathalie Cole , Sister Sledge , The Pointer Sisters , The Platters en vele anderen. Tevens heeft hij verschillende cd-opnames op zijn naam staan, waarvan de opnames met Vaya Con Dios en Helmut Lotti zeker tot de hoogtepunten behoren. Gan is al 20 jaar een vaste waarde binnen Boom Big Band en samen met zijn echtgenote is hij ook actief bij de Nielse ConcertBand en enkele andere harmonieorkesten.
Een vleugje voorgeschiedenis Jarenlang bestonden in de gemeente Niel verschillende muziekverenigingen, maar allen waren zij politiek gekleurd. In gans de wereld heeft de muziek geen kleur want alle muzieknoten zijn zwart. Het verenigingsleven is dan ook een essentiële schakel binnen een democratie. Het werd dan ook hoogtijd om een onafhankelijke Nielse muziek-vereniging op te richten. Een nieuwe weg te effenen voor jonge en toekomstige muzikanten om de culturele waarde van de muziek in Niel op peil te houden. Connie Neels , destijds voorzitter van ‘ Soc. Harmonie Verbroedering ’ het initiatief nam om onafhankelijk te gaan en uit deze schoot werd de Nielse ConcertBand opgestart. Op 25 januari 2007 werd dan ook de onafhankelijke ‘ Nielse ConcertBand ’ in het leven geroepen. Een muziekvereniging zonder politieke achtergronden met als doelstelling: verdraagzaamheid, sociaal contact en om met muziek als hobby door het leven te gaan.
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 84 foto’s opgenomen tijdens het herfstconcert van de Nielse ConcertBand. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ook ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken. U kunt er een korte, ter plaatse op-genomen, reactie beluisteren van ondervoor-zitter & secretaris Steven Van Heymbeeck , als ook één van de ter plaatse opgenomen muziekfragmenten.
Home
Meer informatie
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Herfstconcert – Anno 2008 Op zondagnamiddag 12 oktober 2008 gaf de Nielse ConcertBand haar ‘ Herfstconcert ’ in feestzaal ‘ Roxy ’, Antwerpsestraat 50 in Niel. Zoals we al gewoon waren bij de vorige concerten, was ook deze maal de feest- zaal bijna te klein om alle muziekliefhebbers te ontvan- gen. De 200 zitplaatsen waren allemaal volzet. Michel Versavel die dirigent is van deze Nielse muziekvereni- ging kon wegens een medische ingreep niet aanwezig zijn en er werd beroep gedaan op hun interim-dirigent. Robert Verelst leidde dan ook het ‘Herfstconcert’. Robert is een Nielenaar, muzikant, muziekleraar, muziek- schrijver/arrangeur en tevens de dirigent van ‘ Boom Big Band ’. Na een korte verwelkoming van de voorzitter Connie Neels werd het programma voorgesteld door Steven Van Heymbeeck , ondervoorzitter en secretaris van de Nielse ConcertBand. Uittreksels uit ‘ The Sound of Music ’, ‘ The Godfather ’, ‘ Pirates of the Caribbean ’ en andere gekende muziekwerken passeerden de revue. Een muzikaal programma dat een anderhalf uur zou duren. Tijdens het eerste gedeelte kregen de muziekliefhebbers een uittreksel te horen van ‘ Oblivion ’ uitgevoerd door soliste Leen Van Loock (hobo). Tijdens het tweede gedeelte werden de aanwezige muziekliefhebbers verwend met het optreden van gastsolist Gan Van Wouwe op de saxofoon. Zij kregen een verwerking te horen van ‘ Adios Nonino ’, ‘ Jack & Jill ’ en van ‘ Europa ’. Een muzikaal hoogstandje en zeker de moeite waard voor elke muziekliefhebber. Na afloop van dit prachtige ‘Herfstconcert’ werden alle muzikanten uiteraard vergast op een gewaardeerd en warm applaus. Saxofonist Gan Van Wouwe kreeg na zijn opvoering zelfs een staande ovatie te verwerken van het aanwezige publiek.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Next
Herfstconcert van de Nielse ConcertBand
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Wenst u op de hoogte blijven van de activiteiten en concerten van de Nielse ConcertBand, dan kan u steeds terecht bij secretaris Steven Van Heymbeeck , Eerste Meistraat 32– 2845 Niel Tel. 03-458.58.44 of GSM: 0476/560.937 E-mail: nielse.concertband@skynet.be Webstek: http://users.skynet.be/nielseconcertband/.
News