LinkenGemeente Niel...
Home SprokkelsMeer informatie Wenst u meer inlichtingen over dit Nielse natuurpunt, afspraken voor wandelingen of bezoek aan het bezoekerscentrum, dan kan u steeds terecht bij Frank Van der Velde , conservator van dit centrum, A. De Langlestraat 43 te 2845 Niel – Tel. 03-888.39.44 E-mail: frank_v_d_velde@hotmail.com.
Niel EchoKort overzicht van deze korte receptie in beeld
De natuurgidsen van het natuurgebied ‘Walenhoek’ Een ganse week lang hadden de deskundige gidsen Leo De Cleir , François Haegemans , Mil Spuyt , Frank Van de Velde , Ward Hoefman en Stan Van Assche , de leerlingen van de Nielse lagere scholen door het natuurgebied de ‘Walenhoek’ geloodst. Een gelegenheid om u ook het bezoekerscentrum ‘De Paardenstal’ voor te stellen [ Verneem meer over deze ‘Week van het.Bos’... ].
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 22 foto’s opgenomen tijdens deze korte receptie. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken.
Next
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Back
Bezoekerscentrum ‘De Paardenstal’ Het bezoekerscentrum ‘ De Paardenstal ’ is te vinden aan de Boomsestraat 221 te Niel en is tijdens de zomer- maanden (mei-september) elke zondagnamiddag ge- opend van 14 tot 18 uur. Tijdens de overige maanden kan men hier elke 1ste zondag van de maand van 13 tot 17 uur terecht. Verder is het centrum ook op aanvraag geopend bij geleide wandelingen in het natuurgebied.
Bezoekerscentrum 'De Paardenstal' in Niel
News HistoryOverzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 15 oktober 2008
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Een aanrader om dit Nielse natuurpunt te bezoeken Grenzend aan het natuurreservaat ‘ Walenhoek ’ bevindt zich het bezoekerscentrum ‘ De Paardenstal ’. Zoals de naam het al doet vermoeden, werden in dit gebouw vroeger paarden gestald die in de steenbakkerijen de wagonnetjes met klei en bakstenen trokken. Van dit gebouw, dat eigendom is van de gemeente Niel, werd de benedenverdieping gerenoveerd en uitgebouwd tot een ontmoetingscentrum voor wandelaars in het gebied. Om historische redenen werd een gedeelte in zijn oorspronkelijke staat als paardenstal hersteld. Naast informatie over het natuurreservaat, vindt de geïnteresseerde bezoeker er ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de streek [ Verneem meer over de geschiedenis van Niel... ].
Home
Naar aanleiding van de ‘ Week van het Bos ’, die van start ging op maandag 6 oktober 2008 had de Nielse, ‘ Adviesraad voor het Leefmilieu’ (kortweg N.A.L . genoemd), op vrijdagmiddag 10 oktober een korte receptie voorzien. De gelegenheid om de deskundige gidsen voor te stellen aan de directies van de scholen in het bezoekerscentrum ‘ De Paardenstal ’, Boomsestraat 221 in Niel .
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite