Niel Echo HistoryHet 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Kort overzicht van deze tentoonstelling in beeld
Vernissage tentoonstelling Cultureel Service Centrum Vrijdagavond 24 oktober 2008 vond in de lokalen van de ‘ Muziekacademie’, Emile Vanderveldelaan 23 te Niel, de openingsreceptie plaats van de tentoongestelde kunstwerken van Nielenaar Rosette De Pauw en haar echtgenoot Julien Röttger . Rosette werkte jarenlang als bibliotheekassistente in onze plaatselijke bibliotheek. Jul is leraar lichamelijke opvoeding van vorming en bracht het tot directeur van een Antwerpse Oefen- school. Beiden zijn met pensioen, dat heeft zo zijn artistieke voordelen, en zeker als men sinds lang een gedreven interesse bezit voor plastische creativiteit.
Rosette De Pauw en Jul Röttger Rosette De Pauw (Boom, °1943) en Jul Röttger (Boom, °1939) uiten hun liefde voor elkaar niet alleen doorheen hun huwelijk, ze delen ook hun liefde voor beeldende kunst. Vanaf halfweg de jaren 90 brachten ze veel tijd door in de ateliers van de Stedelijke academie in Wilrijk. Elk zocht er zijn er eigen weg. Jul Röttger schildert spontane, figuratieve werken opgesplitst in alle formaten en het liefste op karton. Daarnaast creëert hij sculpturen in isolatieschuim. Hij heeft ook een ‘boontje’ voor grafische kunst. Rosette De Pauw schildert soms flamboyante, dan weer verstilde minimale abstracte werken. Bij voorkeur op canvas met acryl of olieverf.
Jaarmarkttentoonstelling 2008
Praktische informatie De kunstwerken van Rosette en Jul zijn te bewonderen vanaf 27 oktober tot en met 11 november 2008 in de achterzaal van de Nielse Muziekacademie, Emile Vanderveldelaan 23 te Niel. Tijdens de werkdagen van 13u00 tot 15u30 . Op zondag 9 november vanaf 14 uur en op maandag 10 november vanaf 11 uur . Op dinsdag 11 november vanaf 15 uur . De toegang is volledig gratis .
Linken Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
HomeKort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 27 oktober 2008
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
SprokkelsNext
Een selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 41 foto’s opgenomen tijdens de openingsreceptie. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze foto-reportage (videofilmpje) kan u ook ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van neven-staand televisieschermpje aan te klikken.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Home
Korte beschrijving van de tentoongestelde kunstwerken In zijn introductietoespraak gaf Willy Somers , voorzitter van de lokale Cultuurraad, een beschrijving van de tentoongestelde werken van onze Nielse kunstenaars. Enkele paragrafen uit deze toespraak. “Jul’s grafiek en schilderwerken getuigen van een soort gesublimeerde realiteit. De onderwerpen zijn duidelijk figuratief maar met een expressionistische stilering. De schilder tast met brede toetsen, een eerder ruwe kleurvullingen- waarbij wit een belangrijke rol speelt- de lijnen van de realiteit af.... Zijn echtgenote Rosette, heeft een heel andere manier van artistieke benadering. Haar werk is volledig abstract: een toverspel van tinten, tonen en vlakken. Een confrontatie van de subjectieve ervaring met de figuratieve omwereld...”
NewsNaar jaarlijkse traditie organiseert het Cultureel Service Centrum , onder het voorzitterschap van Willy Somers , in de periode rond ‘ Niel Jaarmarkt ’ een kunsttentoonstelling. De ideale gelegenheid om onze Nielse kunstenaars in beeld te brengen.
Gemeente Niel...
Back
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Meer informatie Wenst u meer te vernemen over de toekomstige culturele activiteiten in de gemeente Niel, dan kunt u steeds terecht bij cultuurambtenaar Sandy Van de Velde , Dorpsstraat 26 – 2845 Niel – Tel. 03-451.00.30 Email: sandy.van.de.velde@niel.be – Webstek: www.niel.be.