Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Oorsprong van het Halloweenfeest Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen "trick or treat" (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond onder invloed van de Amerikanisering. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartensfeest populairder onder jongeren (van alle gezindten). Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt. In België valt de Allerheiligenvakantie in de week van Allerheiligen (1 november), zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs.
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Meer informatie
Home
NewsEen selectie van enkele momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 41 foto’s opgenomen tijdens de heksendans opgevoerd door de leerlingen van de GBS-Niel. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Linken History Niel EchoCopyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Next
Back
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Een Nielse griezeldans Op het speelplein van de Schuttershofstraat in Niel hadden zich 95-tal kinderen verzameld, allen uitgedost in een halloweenkledij. Ook hun ‘juffen’ werden voor één dag omgetoverd tot opperheksen. De ouders en grootouders waren uitgenodigd op deze apotheose van de ‘Halloweenweek’. Speciaal voor hen voerden de kinderen hun griezeldans op. Daarna mochten de toe- schouwers proeven van de ‘heksensoep’, een bereiding van pompoenen uit eigen schooltuin. Een prachtige afsluiter van de schoolweek en start van de herfst- vakantie.
Wenst u meer te vernemen over de gemeentelijke basisschool of over haar georganiseerde schoolactiviteiten, dan kunt u steeds terecht bij directeur Guido Reusens , Veldstraat 1 te 2845 Niel a/d Rupel Tel. 03-888.25.22 – Fax: 03-844.68.63 Email: guido.reusens@telenet.be – Webstek: www.gbsniel.be.
HomeKort overzicht van deze heksendans in beeld
Halloween in de gemeentelijke basisschool Niel
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 28 oktober 2008
SprokkelsHet 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Gemeente Niel...
Alvorens de herfstvakantie te beginnen hebben de leerlingen van het eerste en het tweede leerjaar van de ge-meentelijke basisschool Niel op vrijdagnamiddag 24 oktober 2008 hun ouders vergast op een ware heksendans.