Home Sprokkels Niel Echo News Linken HistoryGemeente Niel...
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
138ste editie Niel Jaarmarkt - Anno 2008
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 7 november 2008
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Back
Next
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Home
Meer informatie Wenst u meer te vernemen over de ‘ Jaarmarkt Niel ’ of over haar organisatie, dan kunt u steeds terecht bij Walter De Pauw , voorzitter van het ‘ Feestcomité Niel ’, Karl Marxstraat 21 te 2845 Niel – GSM: 0486/067.722 Email: monique.van.acoleyen@telenet.be – Webstek: www.nielcyclocross.be.
Begin november 2008 startte de ‘ 138ste editie van Niel Jaarmarkt ’. De leden van het ‘ Gemeentelijk Feest-comité ’ hadden er maanden van plannen, vergaderen en hard werken opzitten. Alle voorbereidingen waren getroffen en de laatste hand werd gelegd aan de kleine details om er weer een geslaagde jaarmarktweek van te maken. De Nielenaars zijn er fier op dat ‘hun’ jaarmarkt de grootste en de oudste is in de Rupelregio. Ook hebben ze de ‘langste adem’ want gedurende vijftien dagen wordt er gefeest. Tijdens deze periode loopt de gemeente Niel dan ook constant vol met feestneuzen.
Elke activiteit van ‘ Niel Jaarmarkt ’ werd afzonderlijk in woord en beeld gebracht en kan men ontdekken door bovenvermelde onder-werpen aan te klikken. Een geheel overzicht van de meest markante momentopnamen kan u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum . U vindt er 82 foto’s opgenomen tijdens deze diverse jaarmarktactiviteiten. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdekken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van neven-staand televisieschermpje aan te klikken.
Kort overzicht van Niel Jaarmarkt – Anno 2008 in beeld
- Tentoongestelde werken van Jul Röttger en Rosette De Pauw - Jaarmarkttentoonstellingen - 100 jaar kunstonderwijs te Niel (Gemeentebestuur & Cultuurraad Niel) - Tentoonstelling van oude – jaarse en jonge duiven - Wipschieting bij de Nielse Koninklijke Vrijschutters - Ontvangst van de foornijveraars door het college van burgemeester en schepenen - Sinterklaas bezoekt Niel als eerste uit de regio - St. Hubertusviering - Anno 2008 - Wandeltochten door de Rupelstreek - 5de Octaaftocht - Opening van de jaarmarkt me de paarden- en veeprijskampen - Niel Jaarmarkt in een notendop - Oude ambachten - Wandeltocht op de Nielse jaarmarktkermis - Internationale cyclocrosswedstrijden – 22ste Trofee van de GvA Jeugdinitatie - VIP-brunch - Juniors en nieuwelingen - Beloften - Elite - VIP-receptie - Mountainbikewedstrijden Veldrijden inwoners Rupelstreek - Wereldkampioenschap mountainbike 2008
Feestprogramma 2008 Ook dit jaar stonden er heel wat activiteiten gepland om iedereen aan hun trekken te laten komen en zulks dankzij de goede samenwerking tussen de diverse Nielse verenigingen, de gemeentelijke raden en het gemeentebestuur. Van klein tot groot, van jong tot oud, iedereen is betrokken bij het jaarmarktgebeuren. Veertien dagen lang feesten tijdens Niel jaarmarkt en dit dankzij al zijn nevenorganisaties en evenementen. Sport, cultuur, amusement, volksvermaak zijn de bekroning van deze jaarmarkteditie. Te veel onderwerpen om in woord en beeld te brengen in één enkele webpagina, reden waarom deze jaarmarktactiviteiten opgesplitst werden:
Korte historiek van Niel Jaarmarkt De Nielse jaarmarkttraditie werd in 1870 ingezet met twee jaarmarkten. Deze werden vooral georganiseerd voor de steenbakkerijen die paarden nodig hadden voor hun activiteiten. Er was een vroege jaarmarkt, om verse paarden aan te kopen voor het nieuwe seizoen, en een late, tweede jaarmarkt, om de paarden voor de aan- komende winter opnieuw te verkopen. Deze jaar-, vee- en paardenmarkt ging gepaard met ‘ringsteken’ te paard, schieten op de ‘vogelroede’, volksspelen in de Nielse straten en ‘bal en spel’ in de vele zaken en herbergen die de gemeente Niel rijk was. Van de ‘vroege’ jaarmarkt blijft er nog alleen de kermis van ‘ Beloken Pasen ’ over. De ‘late’ jaarmarkt werd gekoppeld aan de bestaande ‘Sint-Huybrechtskermis’. Zo valt Niel jaarmarkt op de eerste maandag na de feestdag van Sint-Hubertus (3 november). Deze kermis mét ‘octaaf’ is uitgegroeid tot de grootste uit de regio en vormt samen met de ‘Internationale Cyclocross’ het hoogtepunt in het Nielse feestgebeuren [ Verneem meer over de geschiedenis Niel... ].