History News Linken Niel Echo Sprokkels HomeTentoonstelling - Auditorium Muziekacademie Niel
Back
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Naar aanleiding van de ‘ Niel Jaarmarkt ’ festiviteiten organiseert het gemeentebestuur en de cultuurraad van de gemeente Niel elk jaar verschillende tentoonstellingen. De beste gelegenheid om de diverse artistieke werken aan het Nielse publiek voor te stellen en mee te laten genieten. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Niel het officiële kunstonderwijs van start ging. Deze belangrijke gebeurtenis kan zeker niet onopgemerkt voorbijgaan. Dus hebben de Kunstacademie Niel vzw en de Gemeentelijke academie voor muziek en woord , Hemiksem – Schelle – Niel, de handen in elkaar geslagen om tijdens de jaarmarktperiode 2008 dit 100-jarige bestaan te vieren met tentoonstellingen, optredens en het uitbrengen van een brochure.
Tentoonstelling in de muziekacademie Niel Op donderdagavond 6 november 2008 vond in het auditorium van de gemeentelijke Muziek- academie, Emile Vanderveldelaan 23 te Niel, de vernissage plaats van een uitzonderlijke ten- toonstelling. Op deze tentoonstelling worden tekeningen en schilderijen getoond van kunste- naars die deze 100-jarige “teken- en schilder- school” ooit in huis heeft gehad. Met andere woorden, er worden werken geëxposeerd van de huidige directeur Diégo Joosten en alle oud-directeurs, aangevuld met creaties van huidige leerkrachten en oud-leerkrachten. Voor deze gelegenheid wordt er een nieuwe brochure uitgegeven over de geschiedenis van het kunst- onderwijs te Niel. Brochure die men ter plaatse kan aankopen aan 7 euro .
Kort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 7 november 2008
Kort overzicht van deze vernissage in beeld
Home
Next
Een vernissage met een muzikale omkadering De genodigden werden op deze openingstentoonstelling verwelkomd door Els Verelst , schepen voor cultuur. Na haar toespraak maakte zij van de gelegenheid gebruik om Jules De Ranter figuurlijk in de bloementjes te zetten. Hij heeft sinds het ontstaan van de vzw KAN (Kunstacademie Niel) gedurende vele jaren mee de vorm en beleid bepaald, in de functie van directeur en voorzitter van deze prachtige academie. Daarna gaf Roger Van den Broeck een korte toelichting over het 100 jaar bestaan van het kunstonderwijs te Niel [ Lees zijn toespraak... ]. Ten slotte, werd de tentoonstelling officieel voor geopend verklaard door burgemeester Luc Van Linden . Tijdens deze vernissage werden de genodigden vergast op een muziekaal intermezzo uitgevoerd door Julien Esser en Liliana Herchuelz , van Roland De Munck en van Jurgen Wayenbergh en Leo Thys .
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 72 foto’s opgenomen tijdens de officiële opening van deze niet alledaagse tentoonstelling. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmje), met enkele ter plaatse opgenomen muziekfragmenten tijdens de officiële opening, kunt u ontdekken door de ' rode knop ' in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Meer informatie Wenst u meer te vernemen over de geschiedenis van het kunstonderwijs te Niel, neem dan gerust contact op met Roger Van den Broeck , Emile Vanderveldelaan 4 te 2845 Niel – Tel. 03-844.53.20 Email: vandenbroeckroger@telenet.be.
Openingsdatums en uren Men kan deze tentoonstelling komen bewonderen op zaterdag 8 en zondag 9 november van 14 tot 17 uur . Op maandag 10 november van 10 tot 17 uur en op dinsdag 11 november van 14 tot 17 uur . De toegang is volledig gratis .