Sprokkels History News Linken Niel Echo HomeKort overzicht in woord en beeld – Perscommuniqué van 12 november 2008
Home
Back
Next
Het 'Bijouke aan de Rupel' in de kijker!
Fotoreportages over het reilen en zeilen in de
Gemeente Niel...
Plechtige rouwhulde - 11 november 2008
Een selectie van enkele momentopnamen kunt u zoals steeds ontdekken in ons fotoalbum. U vindt er 55 foto’s opgenomen tijdens deze oorlogsherdenking. Klik op onderstaand icoontje ( FotoNiel ) om deze fotoreportage te ontdek-ken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje) kan u ontdekken door de ‘ rode knop ’ in het midden van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
Copyright 2008 - ADT-SYSTEMS
Even geduld tijdens het opladen van het video-filmpje
Gemeentelijke rouwhulde OZoals de vorige jaren vertrok de rouwstoet die zich had verzameld voor de kerk van het Sint-Hubertusplein in richting van het kerkhof van Niel. Deze rouwstoet werd op een passende en serene wijze opgeluisterd door de Nielse ConcertBand . Na een korte toespraak van burgemeester Luc Van Linden werd twee minuten stilte gehouden als nagedachtenis van de talrijke gesneuvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlogen. Daarna werden er bloemen-kransen neergelegd op het monument ter herinnering van de omgekomen oorlogslachtoffers door het gemeente-bestuur, daarin gevolgd door de lokale politie , de leden van het vrijwillige brandweerkorps en van de foorreizigers van Niel [ Lees toespraak van de burgemeester... ].
Ons contacteren | Disclaimer | Gastenboek | Gratis nieuwsbrief | Mapsite
Kort overzicht van deze rouwhulde in beeld
Negentig jaar later Op 11 november 2008 is het negentig jaar geleden dat de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog onder- tekend werd. Deze vond plaats op 11 november 1918 om 11 uur in een spoorwagen in het Noord-Franse Compiègne. Op die datum tekenden Duistland en de Geallieerden de wapenstilstand waarmee een einde kwam aan vier jaar oorlog waar naar schatting negen miljoen soldaten het leven lieten. Negentig jaar na het einde van de Wereldoorlog 1914-1918 blijven er nog zeven oud-strijders over: drie Britten, twee Australiërs, een Amerikaan en een Canadees [ Verneem meer... ].
Op diverse plaatsen in de wereld wordt op 11 november stilgestaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op deze datum brengt het College van Burgemeester en Schepenen van Niel jaarlijks een rouwhulde aan de gesneuvelde militairen, weerstanders en weggevoerden van de beide wereldoorlogen.